Varm juldrink med apelsin

Jag hittade detta recept i en tidning som jag tyckte lätt så himla gott! Och det påminner så mycket om min goda apelsinsås som jag gör till ris a la maltan och den är ju supergod! Snäll som jag är så delar jag så klart med mig till er.

”Ett enkelt recept på en varm juldrink med apelsin, kanel och kryddnejlika. Perfekt att njuta av som en fördrink på vintern eller till jul. Väljs själv om du vill ha den kryddiga drycken alkoholfri eller spetsad den med exmepelvis lite rom.

LÄS OCKSÅ: Här är årets godaste glöggsorter!

• 6 pers • 15 min + tid att dra

1 liter apelsinjuice, utan fruktkött
6 kanelstänger
6 stjärnanis
1 msk hela kryddnejlikor
Servering
apelsinskivor

1. Lägg allt i en gryta. Ge ett snabbt uppkok och låt sedan stå och dra, helst över natten.
2. Smaka av dagen efter. Spä med lite vatten om det är för kryddstarkt. Annars så värm vid servering och lägg ner några apelsinskivor. Servera.

Tips!
Om man vill kan man spetsa drycken med till exempel lite rom!”

Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *