Pepparkakskladdkaka

Pepparkakskladdkaka med kolasås ….. säg pepparkakskladdkaka några gånger och du vrickar tungan!!

● 10–12 bitar ● 50 min

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vardera av mald ingefära, kanel och kryddnejlika
1/2 krm bikarbonat
1/2 krm salt
2 dl vetemjöl
2–3 msk färdig kolasås, t ex O’hoj

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna, cirka 22×28 centimeter, med bakpapper.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt smöret.
3. Sikta i kryddor, bikarbonat, salt och mjöl och blanda noga.
4. Häll smeten i formen och ringla över kolasåsen. Grädda i 25–30 minuter, kakan ska fortfarande vara lös i mitten.
5. Låt kakan kallna helt innan du skär den i bitar.

Jag har inte bakat den själv än MEN det finns en chans eller risk att jag kommer att göra den. För hur gott låter inte detta!? Och så mycket smidigare att få en kaka med smak utav pepparkaka utan att behöva pepparkakor som tar en evighet innan man får slut på degen! Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *