Snurrig torsdag

Utsikt från jobb … hösten håller på att ta över i Pildammsparken.

Oj oj oj vilken tuff dag idag på jobb. Det var så det snurrade rejält i huvet på mig dom sista 2 timmarna! Så skönt att det är fredag imorgon och jag hoppas helgen kommer bli lång! Jag hann i stort sett bara hem från jobb då dotra ringde och jag fick rycka ut och vara stöd till henne när hon drabbades av migränanfall. Ensam hemma med 2 små då gubben e på jobb och migrän är ingen bra kombo. Migrän är inte kompatibelt med något iof. Där vimsade vi 2 virrpannor runt och försökte sköta ruljansen med mat, barn, bad och läggning, jag tror tom jag var iväg och köpte nappar. MEN jag är inte så säker på att barnen märkte nån större skillnad mot hur vi brukar vara hahaha.

Kramar

En bättre tisdag

Idag fick optikern sig en känga, jag hade tänkt mycket fram och tillbaka MEN NÄ hon skulle veta vad hon gjort. Jag fick aldrig pratat med henne utan det var en vänlig själ som hjälpte mig. Vårt samtal resulterade i en ny synundersökning med en annan optiker och ett par nya glasögon till halva priset! Man ska inte acceptera dåliga saker!

Jag styrde receptionen ensam hela förmiddagen. Jag hade fullt upp hela tiden MEN jag klarade det galant, om jag får säga det själv. Jag gillar att vara där ensam och ha koll på hela läget MEN det var oxå skönt när de 3 andra stolarna blev tillsatta på eftermiddagen och jag kunde överlämna lite arbete till dom kollegorna.

När Hemköp sen kom med min varuleverans så fick jag en bukett röda rosor i gåva. Det kändes lite som en ”tack för ett bra jobb, bra att du stod på dig, tack för att du handlar hos oss”-bukett. Jag tyckte det var himla trevligt att få och det piggade upp ytterligare.

Kramar

 

I ögats tecken

Nu är ögonkliniken riven … nästa hus på tur är vårt gamla. Det är inte mycket på området som är sig likt längre och det är i stort sett bara en gata som är öppen igenom sjukhusområdet nu.

Efter jobbet så var det min tur att bege mig till en ögonklinik men det var inte ruinen oxå området jag skulle till utan denna kliniken ligger mitt uppe i stan. Det går mycket snabbare att få tid hos privata kliniker än hos regionen, tråkigt men sant. Jag kunde varit där redan 4 dagar efter att dom fick remissen MEN den tiden var opassande för mig, så det tog lite längre tid –  hela 2 veckor MEN hade det varit inom regionen så hade det nog tagit 3-6 månader. Stor skillnad.

Denna pupillen är inte att leka med!! Den gjorde det himla jobbigt för mig att ta mig hem efter undersökningen! Ljuset/solen var mycket irriterande så det blev ingen matshopping som jag hade behövt! Tror jag beställer hem till imorgon istället så slipper jag asa på allt. Jag var bara glad att jag kom hem överhuvudtaget!

Kramar

 

Hemmasöndag 

Jag har en grön nöjd växt i köksfönstret. Den blommar just nu i stora klasar, jättefina! Dom liknar porslinsblommor men jag tror blomman är nån sorts fikus?!? Jag hade glömt hur dom doftar när dom blommar! SÅ STARKT och fränt så man får ha öppna fönster överallt för att huvudtaget kunna andas.

Söndagsnöjet idag, tvätt i mängder och en massa olika maskiner! Alla dom vanliga maskinerna så klart, dom är alltid minst 4 stycken. Sen så tvättades tyget från balkongen upp och alla städtrasorna koktes. Men nu är allt rent och fräscht!

Gjorde lite kvällssnack; sötpotatis med salt, cayennyeppar, agave och pumpakärnor på

Kramar

SHL-premiär och derby

Höstfina barnbarn på väg till match

Så var det dax för SHL-premiär och det var på hemmaplan mot Rögle, alltså ett derby. Mer än halva släkten var på plats för att se denna match och försöka hjälpa Malmö till seger. Nästan 10.000 var vi i publiken dagen till ära. Trodde faktiskt att det skulle vara fullsatt men det var det inte. Malmö spelade bara bättre och bättre ju längre matchen pågick och Rögle hade inte en chans att hänga med i vårt tempo. Matchen slutade 5-0 till oss!! Något som är kul att se i år är att vi har många målskyttar så motståndarna vet aldrig vem som laddar för skott. Det känns lovande för oss denna säsongen och kan bli tufft för våra motståndare. Läget i tabellen just nu är vi på första plats med 3 poäng och 5 i målskillnad – precis som i fjor … bra början åter igen!

Nichlas arbetade hårt framför mål i 5 mot 4 spel

Peter fyllde 4o och Nichlas hade ordnat en klubba med autografer på

Det hade fräschats upp nere i arenan – riktigt mysigt där nere nu

Kramar

Tacofredag

Jag cyklade och handlade lite mat efter dagens arbete. På parkeringen blev jag påmind om SHL-premiären imorgon … huva, jag får fjärilar i magen när jag tänker på det. Vi går ut extra hårt oxå känns det som, med ett derby!

Läskig himmel – man ser verkligen hur blandat vädret är!

Efteråt promenerade jag hem till dotra. Hon var ute på gården med barnen så vi lekte lite där innan vi gick upp för att käka fredagstacos. Jag hade med mig rödvinet och dotra stod för maten. Tacos är nästan aldrig fel! Det blev en mysig avslutning på arbetsveckan.

Det märks att hockeysäsongen är på G – Hugo spelar för fullt igen!

Kramar

Schampo i mängder

Som det kan gå! Hela badrumsskåpet är nu fullt med schampo! Jag kommer inte att behöva köpa på flera år. Jag hittade en på ÖB, dom hade en stor pumpflaska Goldwells color för nästan inget och sen sålde Lyko ut några för en fjärdedel av priset! Med tanke på vad dessa kostar i vanliga fall så kunde jag inte låta bli. Dom är mina dyra favoriter! Man ska ju variera mellan ett par olika schampo och mitt andra alternativ är Lóreals röda, ett betydligt billigare alternativ. Bägge dessa sorter trivs mitt hår med som dom kör jag med.

Kramar

Härliga svenska äpplen

Nu finna det så härliga svenska äpplen i butikerna! Min favorit är Discovery, jag gillar deras krispighet och så är dom lite sura som jag gillar. När jag delar dom så är vissa så himla vackra inuti! Det röda från skalet går in i köttet. På något sätt så känns det mindre besprutat och mer äkta när dom ser ut så här. Ingen aning om det är så men dom ger mig den känslan.

Så fort jag kom hem från jobbet idag så började jag röja på balkongen. Jag plockade ner vindskydden som jag satt upp under sommarsäsongen, man vill ju inte att stormen som ska komma får tag i dom och flyger iväg med hela rasket! Dom har ju gett oss en klass 1 varning så det gäller att hålla i hatten!

Kramar

Nyheter hos Indiska

Jag gillar denna höga vas i glas med en dekorativ guldkant, 249 kronor kostar den. Den lilla guldkanten ger ett antikt uttryck – Me like!Sen har dom även krukor i glas med samma guldkant för  299kr. Ljusstake i guldmetall att hänga upp på väggen för 299kr. Jag kan se framför mig hur den lyser upp en mörk höst/vinterkväll. Den kan placeras var som och piggar upp.En rund sammetskudde kostar HELA 499 kronor MEN fin är den. Den finns även i en ljus rosa variant om man hellre vill ha en ljus färg.Lampfot i mässing som liknar en palm för 999kr. Lite roligt men alldeles för dyrt tycker jag men jag kan tänka mig hålla koll på den om den hamnar på rea någon gång … Kramar