Godis jag minns

Riff lakritssmak mitt favorittuggummi! Kostade 5 öre i början på 70-talet. Smaken varade inte så länge MEN såå gott det var!! Det fanns också i nån frukt- och mintsmak MEN inget slog lakritssmaken! Detta skulle dom kunna ta upp i tillverkning igen. Det finns någon som arbetar på att detta ska bli verklighet, jag håller tummarna! Om man hade en tio-öring i slutet på 60-talet så fick man 10 kaninlortar. Kaninlortarna var små hårda lakritskulor med lakritspulver utanpå .. mums!

Rigi det lilla lilla mjölkchokladet … det hade man alltid i sin godispåse när man gick ifrån något kalas. Jag älskade salta saker och Saltisol gick ner som smör i solsken på mig! Sen fanns det även dom som hette Salmiak och var mindre och tunnare bitar .. ännu mumsigare enligt mig. Sorbits var för mig ett vuxentuggummi, sockerfria ;), mamma hade dom alltid i sin väska. Varje tuggummi var väl inpackat i ett litet papper. Dom fick duga när jag inte fick något riff ;). Idag är det lösgodisets dag och i min barndom var det där med att köpa lösgodis annorlunda jämfört med hur det går till idag. Jag minns att vi på lördagar gick till kiosken som låg på en bro och köpte lösgodis och man fick göra det innan klockan 13 för sen stängde den. På den tiden så pekade man genom en ruta och så plockade personalen godiset till en och allt hade styckepris. Systra och jag diskuterade alltid på vägen dit vad vi skulle välja och inte välja, tog vi mest billiga saker så fick man ju mycket mer i påsen :).

Kramar

Adventskalender = check

I fjor fick mina barnbarn en adventskalender utav mig som innehöll små pixiböcker och i år har jag beställt en ny då den var populär utav både barnen och föräldrarna. Så i år får dom 2017 års modell med 24 nya sagoböcker så dom kan läsa en varje kväll fram till och med julafton. Det är ju mindre än 3 månader dit och tiden går himla fort! Adventskalendrarna ska man ju oxå hinna få färdiga innan december månad börjar. Man kan göra det lätt för sig genom att köpa en sådan här, alla 24 dagarna klara! Jag tycker att man ska uppmuntra barn till att titta och läsa i riktiga böcker, så inte allt blir på paddan och datorn.

Kramar

Julgransmatta

Jag kommer på mig själv med att leta söta och fina julsaker överallt. Inte alla hemsidor har kommit in med sina julsaker än dock … men jag hittade denna söta julgransmatta hos lineahemma.se och den kostar 298 kronor. I fjor hade Rusta en populär julgransmatta som tog slut i ett nafs och denna påminner lite om deras, om man gillade den. Jag tycker att denna mycket väl kan agera både badrumsmatta, hallmatta eller vart man än behöver en liten rund matta någonstans, då den är så fin och inte alls särskilt jättejulig.

Kramar

Lite nytt

Det låg några paket i brevlådan häromdagen. Ett utav dom innehöll mitt mobilskal och det var riktigt fint! Det kommer ju hela vägen från Asien och man vet aldrig hur kvaliteten är när man beställer därifrån men detta var riktigt bra och jag blev nöjd!

Jag har även fyndat denna fina ljusstake i grön marmor och mässing. Jag har för mig att den skulle kostat 200 men jag fick ge endast 50 kronor! Har sneglat på den länge MEN nu till rabatterat pris och när hösten är kommen så kändes den mer rätt. För nu när mörkret börjar ta över så kan man aldrig ha för många ljusstakar.

Kramar

Malmö Redhawks – Brynäs

Världens goaste Hugo stod och kollade på värmningen i sin målvaktsutrustning.

Brynäs kom på besök denna fina lördag. Nästan lite synd att bege sig in i arena denna dag  men så klart gör man det när det är match! Brynäs gick ut hårt och tog ledningen med 1-0 men Malmö gjorde snabbt 1 lika. I andra perioden så hade vi 17-4 i skott och gjorde 3 mål till. Det såg ut som att Malmö har en extra växel att lägga in när det verkligen behövs och Brynäs hade verkligen svårt att orka med. I 3:e perioden fick även Nichlas göra ett mål! Dom övriga målskyttarna var Lerby, Bryggman, Arell och Storm, som sagt många som kan göra mål i vårt lag! Skönt med 5 mål från vår sida, bra att ha i målskillnad!

5-1!

Söta Hailey väntar på sin pappa efter matchen

Kramar

Iskall kaffesmoothie

Jag kan inte vakna utan kaffe och detta receptet föll mig i smaken meddetbums när jag såg det. Jag ska absolut testa det någon gång! Jag hoppas det är så gott som det låter.

Ingredienser

  • 10 kaffeisbitar (alternativt en liten kopp kallt, starkt kaffe)
  • 3 dl mandelmjölk
  • 1 mogen banan
  • 1 msk valfritt nötsmör
  • 1 msk rå kakao
  • 2 msk proteinpulver (vanilj)
  • agavesirap

Så här gör du

  1. Koka upp starkt kaffe och frys in det i isformar. På så sätt har du alltid kalla kaffeisbitar redo när du vill göra en snabb smoothie eller iskaffe på morgonen.
  2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller blender och söta med agavesirap efter smak.
  3. Häll upp den färdiga smoothien i en take away-mugg. Frukost to go!

Kramar

Snurrig torsdag

Utsikt från jobb … hösten håller på att ta över i Pildammsparken.

Oj oj oj vilken tuff dag idag på jobb. Det var så det snurrade rejält i huvet på mig dom sista 2 timmarna! Så skönt att det är fredag imorgon och jag hoppas helgen kommer bli lång! Jag hann i stort sett bara hem från jobb då dotra ringde och jag fick rycka ut och vara stöd till henne när hon drabbades av migränanfall. Ensam hemma med 2 små då gubben e på jobb och migrän är ingen bra kombo. Migrän är inte kompatibelt med något iof. Där vimsade vi 2 virrpannor runt och försökte sköta ruljansen med mat, barn, bad och läggning, jag tror tom jag var iväg och köpte nappar. MEN jag är inte så säker på att barnen märkte nån större skillnad mot hur vi brukar vara hahaha.

Kramar

En bättre tisdag

Idag fick optikern sig en känga, jag hade tänkt mycket fram och tillbaka MEN NÄ hon skulle veta vad hon gjort. Jag fick aldrig pratat med henne utan det var en vänlig själ som hjälpte mig. Vårt samtal resulterade i en ny synundersökning med en annan optiker och ett par nya glasögon till halva priset! Man ska inte acceptera dåliga saker!

Jag styrde receptionen ensam hela förmiddagen. Jag hade fullt upp hela tiden MEN jag klarade det galant, om jag får säga det själv. Jag gillar att vara där ensam och ha koll på hela läget MEN det var oxå skönt när de 3 andra stolarna blev tillsatta på eftermiddagen och jag kunde överlämna lite arbete till dom kollegorna.

När Hemköp sen kom med min varuleverans så fick jag en bukett röda rosor i gåva. Det kändes lite som en ”tack för ett bra jobb, bra att du stod på dig, tack för att du handlar hos oss”-bukett. Jag tyckte det var himla trevligt att få och det piggade upp ytterligare.

Kramar