Miniland

När vi var på Legoland så var miniland helt klart mitt favoritland. Olika stadsdelar/hus av/i vissa städer i världen var uppbyggda. Det kunde vara en hamn i England, en tulpanodling i Amsterdam, en tågstation i Tyskland, en bergsby i Schweiz, det Danska kungahuset och hela dess trädgård, Nyhavn, nån flygplats osv. Det var otroligt att se alla detaljer som dom gjort och jag är säker på att jag inte hann se allt – för då hade jag nog fått gå där i timmar.

Några utav dom högsta byggnaderna i världen var uppbyggda 

Kramar

Lugn dag

Idag mörklades de grå på huvudet! Dom blir fler och fler och fler så jag kan bara konstatera att jag komma bli en gråhårig tant om några år. Inget fel med att vara gråhårig MEN jag vill inte vara det än. När jag är äldre och sitter på hemmet är det ok men inte nu. Jag cyklade sen till dotra och barnbarn. Vi åt lite mellis och gick sen till lekparken ett par timmar. Efter det så åt vi även middag tillsammans. Jag fick kämpa som ett gehu för att Hailey inte skulle somna innan maten! Hon kan lägga sig till rätta var som och sen somna, helt otrolig på det! Så jag fick hålla världens cirkus och försöka komma på allt möjligt att göra för att hålla henne vaken – jag lyckades och hon hann även bada och äta kvällsmål innan hon slocknade. Heja mig 🙂

Lilla MyKramar

Köket efter ommålning 

Morgendis heter den gråa nyansen 

Tada!! Köket är nu så ljust så jag behöver nästan ha solglasögon på mig när jag går ut där. Det är så stor skillnad och jag har nästan svårt att ta in det hela. Köket upplevs faktiskt även större nu och det var ju mycket därför jag ville måla om. Nu kan man använda köket för ljusterapi 😉 , innan var det så mörkt så man blev nästan deppig där ute.

Bänkskivan som syns på bilden här ska få ett upplyft oxå. Jag ska köpa ”klisterpapper” och ändra färg även där! Jag funderar på om det ska bli vit/grå marmor eller granit (grå/svart spräcklig). Jag tror att om jag väljer marmorn så blir det rätt kallt i köket och det vill jag inte … ska nog leta lite inspo innan jag bestämmer mig.

Jag var inne hos grannen och kollade snabbt på hennes nya kök och jag är så glad att jag behöll dessa gamla luckor med handtagen OCH målade om själv och inte fick betala för nytt via MKB!! Mitt känns mera rejält, rustikt och trots ommålningen ändå passande till denna lägenheten och huset.

Kramar

Köket innan målning 

Jag höll på för fulla muggar att skruva av handtagen när jag kom på att jag var ju tvungen att ta före-foton på köket! Så ni inte tror att jag levt utan handtag på vissa skåp och lådor innan ;). Men man ser faktiskt på dessa bilder hur mörkt det var i köket trots att solen sken därute! Det var precis som det bruna svalde allt ljus och när ni får se efter-bilderna så kommer ni att se skillnaden. Jag blir deppig bara jag ser på dessa bilder!

Kramar

Eriksgården och sen minigolf

Idag körde vi till Eriksgården, nära Sjöbo. Där kunde man äta bärbuffé och det lät himla smarrigt tyckte vi, vi alla älskar ju bär! Ca 50 minuter tog det att köra dit. Det var ett stort ställe/gård! Dom hade lekplats, gårdsbutik, café, hästridning, bärplockning och säkert något mer som jag har glömt. Detta stället är helt klart värt ett besök! Stora fina och goda bär, glass, grädde, chokladsåser, maränger, sylt, nötkross, kokosflingor och så till slut helt sagolikt goda hemmagjorda flarn.

Hugo kunde gå själv och hämta <3

Efteråt så körde vi till Orbackens camping, 8 minuter från Eriksgården, för att spela lite minigolf, minigolf är ett måste på semestern! Campingområdet var ett himla mysigt ställe! Det låg väl undangömt och hade helt underbar utsikt! Det blev inte min bästa golfrunda DÄREMOT så var Hugo en jäkel på detta! Han gjorde bla 2 hole-in-one och han tyckte det var så kul att spela! Vi hade en underbar dag och hade turen att få ett soligt väder oxå!

Kramar

Guld

Jag var uppe med tuppen imorse för att börja tvätta. Så fort jag fått i mig frukosten och morgonkaffet, så jag vaknade till!, så började jag att sprutmåla handtagen till luckorna. På insidan tog jag en omgång bara men på utsidan sprutade jag 3 gånger för säkerhetsskull. Vilken skillnad det blev på dom!! Asså tänk vad lite ny färg kan göra!? Jag blev nöjd och så glad att jag vågade sticka ut lite. Handtagen är uppe och det ser riktigt bra ut!! Jo, ni ska få se det MEN jag ska först visa hur det såg ut före och sen för ni se efterbilder. 

Kramar

Det målas både här o där

Idag blev mina skåpsluckor målade en andra omgång och jag målade själv alla lådorna så nu kan jag säga att jag oxå gjort något utan att ljuga. Jag fick oxå köpt sprayfärg till handtagen och det blev GULD! Jag tror att det kommer att bli jättesnygg! Den gråa nyansen jag har är nämligen varm och då går det alldeles utmärkt med guld sa färgkillen. Hade det varit en en kall grå så skulle man tagit mässing sa han … så jag är inte helt ute och turnerar när jag planerar :). Imorgon ska jag ge mig på att spraya handtagen och jag är så spänd på slutresultatet. Jag ska även försöka få luckorna på plats.När jag senare kom hem till dotra så håll hon på att måla inne på Haileys fondvägg. Och innan jag gick hem så hade hon hunnit att måla även den andra omgången – det blev såå bra! Men helt ärligt! Har dotra och jag valt samma gråa nyans?! Hur kan det ens vara möjligt när det finns flera hundra nyanser att välja mellan?! Vi åt en god middag tillsammans och jag fick lite umgänge med barnbarnen, jag får verkligen abstinens när det gått ett par dagar mellan våran möten. Dom utvecklas så fort och på bara nån dag så kan något nytt ha hänt … jag vill inte missa nåt!Kramar

Grått ute – grått inne

Jag började i går kväll med att skruva av handtagen, dom jag kunde ta av, och sen tvättade jag även av dom dörrarna, 2 gånger för säkerhetsskull. Idag kom mina föräldrar som själv erbjudit mig sin hjälp, tack för det! Dom hjälpte till med att ta av dom sista handtagen så jag kunde tvätta alla luckor. Sen plockade vi ner alla dörrar och lådor för målning. L målade ALLA en gång idag och nu ligger dom i ALLA rum överallt! 

Morgondis heter färgen, den går i ljust grå och jag är så nöjd med den!

Kramar

Grå måndag

Så nöjd med min nya Femme-blus, köpte den för nästan inga pengar alls, då webshopen ska stänga och dom hade rejäl utförsäljning! Tog den på mig i ett försök att locka fram solen idag … det gick inget vidare! Vad hittar man då på en grå dag?

Jo man åker till en färgbutik eller i mitt fall 2 stycken! När man inte kan göra något särskilt ute så går planerna igång på att börja fixa med något inne istället. Jag fick köpt färg och tillbehör så att jag nu äntligen kan måla om köksluckorna! Hem med dom grejorna och sen ut med dotra för ett besök i en annan färgaffär. Där fick hon köpt färg så att hon nu kan måla om fondväggen i Haileys rum.

Kramar

Regnig söndag

Vad gör man en grå och regnig semesterdag? Jag satte mig och färglade i min nya målarbok, jag kände för att ge förstasidan mycket glada färger – tycker jag lyckades rätt bra :). Sen blev det lite filmtajm oxå, jag såg ”The man from U.N.C.L.E med svenska Alicia Vikander. Det var en actionäventyr som utspelade sig på 1960-talet, klart sevärd!

Semestervecka 2 har innehållet bla besök på Hallongården, 2 underhållningskvällar i Pildammsparken, en grillkväll hos mina föräldrar, IKEA-besök med dotra och så har jag klippt mig. Nu tar jag mig an vecka 3!

 Kramar