Halloween

Happy Jag gick förbi en blomsteraffär, dom hade verkligen slagit på stort med skyltningen inför Halloween. Stora svarta spindlar, pumpor i alla de storlekar, vita spöken, fladdermöss låg överallt, många dödsskallar och allt i färgerna svart, silver och orange. Det var en rätt fräck skyltning … inte många blommor i skylten just nu!HalloweenKramar

Hemmaspa

Färgar håretEnhörning

Tack för den extra timmen! Det är bara så tråkigt att det blir mörkt tidigare nu! Det blev en riktigt soft söndag för min del idag. Jag lagt ner lite tid på mitt yttre. Det blev ny färg i håret och sen både manikyr och pedikyr! Det var ett tag sen jag brydde mig om sånt och nu känner jag mig nu nästan som en ny människa, iallafall på de ställen som man själv kan fixa till lite.

Kramar

Malmö Redhawks – Karlskrona

Vattentornet Rosa vattentornGamedayHemmamatch igen, nu kom Karlskrona på besök. Ett toppmöte.
Målvakterna Matchens profil; Mattias TjärnqvistMatchens spelare Intervju Arenan Intro Rött Eld Uppställning Nihlstorp Tjärnqvist Nedsläpp Teckning Ca 10 minuter in i första perioden så gjorde vi mål, Hardt fick äntligen näta! Under hela matchen var det rätt jämt och ett bra tryck från oss. I tredje perioden så kom Karlskrona in och nätade 2 gånger snabbt! Då gick nog luften ur oss, sen gjorde dom ännu 1 mål. Och så slutade matchen; 1-3. Tråkigt med förlust. Nu är det 2 veckor till nästa hemmamatch.Försvarszon Anfall Filpula Tek Försvar Hardt I vägen Anfall Thuresson Svanberg Bosse Svanberg mötte Robert Burakovski idag, Burra var lite otränad.Burakovski Forsell Komarek 1-3Kramar

Fredag, frissan och sushi!

Frissan Efter jobb så var det dax för ett besök hos frissan. 1 vecka tidigare än planerat men det gjorde mig inget!  Jag var bara glad att jag fick tid innan dom stänger 2 veckor för renovering. Nu blev det klippt lite lugg, bort m slitaget men längden behöll vi (Hang får bestämma allt – jag litar på henne) … det kanske kommer att hänga ner till midjan till slut?!Hugo Cyklade sen hem till dotra. Umgicks lite, åt sushi och såg lite Idol.Hailey Boll Sushi Stans godaste sushi från Chill Out blev dagens middag … den slank ner lätt som en plätt!SojaKramar

Dax för provtagning igen.

ProvtagningSnart har ALLA på jobb stuckit mig och dom vet nu vilket kärl det är som dom ska sticka i. Misslyckas dom så blir det ett värre problem. Idag lät det från T som stack mig -” inte varje dag man får tortera en kollega hihi”. Men det var ingen tortyr, hon lyckades meddetsamma. Får se vem som får äran nästa vecka OCH vem som vågar?
Viker papper Vika, vika, vika, vika, vika – den blev en hög!Soligt uteI morse regnade det när jag cyklade till jobbet. Hem var det betydligt trevligare väder, soligt och vindstilla!

Kramar

Det första du ska göra när du vaknar på morgonen

Citerar direkt från I Form

” Hör du också till dem som har svårt att gå upp på morgonen? Kanske glömmer du den här lilla saken?

Om du också hör till den del av befolkningen som helst bara vill ligga kvar i sängen när väckarklockan ringer på morgonen, då ska du kanske testa det här lilla, men MYCKET underskattade knepet, som garanterat kommer att hjälpa dig upp.

Du gör det säkert redan. Men kanske inte som det första du gör när du vaknar. Och du tänker säkert inte alls på hur stor betydelse det egentligen har. Du förvandlas inte från B- till A-människa, men det kommer definitivt hjälpa dig att komma upp mycket lättare.

Det bästa du kan göra är att sträcka på dig ordentligt. Inte en halvtimme efter att du har vaknat – utan så snabbt som det bara går direkt efter att du öppnat ögonen.

Du lurar kropp och hjärna

Det fungerar faktiskt! Teorin bakom den magiska morgonstretchningen handlar om att du kan lura både kropp och hjärna att du är den typ av person som du vill vara på morgonen. Rent praktiskt går det till på det viset att du härmar kroppshållningen hos en lång och självsäker person. Man försöker alltså göra sig så stor och lång som möjligt.

Och om du gör det som det första du gör när du vaknar på morgonen, sänder du signaler till hjärnan om att du ÄR stark och självsäker – och på sömnspråket: att du är vaken och pigg.

Om du låtsas att du är stor och stark – i det här fallet genom att sträcka på dig – kommer det också att kännas som att du är det. Och samma sak gäller omvänt: om du inte lyckas ta dig ur fosterställningen, kommer du känna dig trött och osäker.”

Slut citat  … jag ska klart testa detta! Kramar

Nya lokaler

Korridor Spanade in vår nya avdelning idag. Nya och nya … jag trodde att vi skulle bo i nybyggda lokaler MEN det är bara nya lokaler för oss. Vi ska flytta in i en gammal avdelning .. den ska dock fräschas upp lite och få lite ny inredning oxå (hoppas jag iallafall), så jag hoppas att det kommer att kännas lite mindre avdelningsaktigt när det väl är klart. Det ska dock bli både spännande och lite skrämmande att flytta .. man är ju en vanemänniska ;). Ska bli receptionHär inne ska det bli reception och några arbetsplatser för administration .. hoppas att vi inte kommer sitta på varandras axlar! 

Kramar

Stoff o stil

Stoff o stilAmerikanska flagganFöljde med dotra till Stoff o stil. Jösses vilket drömställe det är för dom som syr! Dotra skulle köpa tyg till dukar, hon valde jättefina färger! Den röda är till julen och dom andra 2 till andra trevliga tillfällen. Detta tyget är så himla bra och snyggt att duka på. Det är tom så att när dom klippte av så många meter som dotra skulle ha, så är dukarna färdiga, det behövs ej sys! Jag önskar att jag oxå hade ett stort matbord så jag kunde köpt lite tyg. Kramar

The Collection

Rött Har börjat följa The Collection på svt-play. Det är ett familjedrama om 2 bröder som driver ett modehus och det utspelar sig 1947 i Paris. Den är underbart filmat! Vackra bilder fångade i ibland tragiska miljöer, påverkat utav andra världskriget, men även i underbart gamla och vackra miljöer. Det var lite grått och trist på den tiden men så kommer det ibland färgklickar, här i form utav vackra tyger och klädskapelser. Jag är mest imponerad utav hur vackert den är filmad! Jag sitter och knäpper egna bilder i mitt huvud hela tiden när jag ser på den ;). The CollectionKramar