Sista dagen i Juli

Rosor PotatissalladRedan är det sista dagen i juli månad, imorgon får vi skriva augusti istället. Det är 48 dagar kvar till SHL-premiären och ett tu tre är det jul och nytt år igen! Men det som ligger närmast är att semestern går mot sitt slut, stort blä för det! Ibland vill man att tiden ska gå fort och ibland vill man att den ska stå stilla och just nu skulle jag vilja stanna den ett tag eller att den gick betydligt mycket långsammare än den gör!! Aldrig är man riktigt nöjd ;).
Fixa cykelnJag har umgåtts med Sandra och Hugo en stund idag. Vi gick och handlade mat till gemensam middag idag. Jag lekte och busade och mös med Hugo medan dotra fixade det mesta utav middagen (det gäller att välja rätt sällskap – Hugo eller köket ;). Vi åt så god potatissallad och nygrillad färsk kyckling.
Spannen LetarKramar

Promenad och lek

Turning Torso Speglar sig Det blir en hel promenader om dagarna och idag gick vi i mer än 60 minuter igen då vi gick till Green och hem igen. Inget regn idag men molnigt och lite blåsigt … för fy vad hemskt om vi skulle få lite sol och värme denna sommar! VattenStockrosorRider hästNågot som jag lagt märke till är; vi kan promenera i regn och rusk eller i bara molnigt och blåsigt MEN så fort vi kommer till en lekplats och ska leka DÅ kommer solen fram!?
KanaLitet husKramar

Green Matmarknad

Green Matmarknad Mat Närodlade Tomater från Haga och ägg från Höllviken.Ägg från HöllvikenRestaurangBuffeMitt köpIdag blev det ett besök på Green Matmarknad. Allt som säljs där är ekologiskt, mycket är närodlat och det finns inget som inte är miljömärkt och rättvisemärkt och märkt på alla andra möjliga bra sätt och vis. Och blir man hungrig under shoppingturen så finns det ett flertal olika matställen inne i butiken som man kan köpa mat ifrån och sätta sig och äta vid bord och man kan tom ta ett glas vin – allt detta sker alltså i butiken.

Kramar

Upptäckt nya butiker

Butik Regnet började ösa så fort vi steg utanför dörren idag men vi fortsatte vår promenad trots det! Skulle man sitta inne varje dag det regnade nuförtiden så hade man nästan aldrig varit ute! Vi styrde stegen mot ett andra håll än vi brukar promenera och vi upptäckte lite nya butiker. Trots deras 70 % rea så var det för dyrt för våra plånböcker så det blev inget shoppat men det var kul att titta runt och komma in från regnet ;).På RegementsgatanLamporVi steg även in i en second hand butik – dom sålde också nya kläder i 50-tals stuket för den som gillar det OCH så kunde man ta en fika där om lusten föll på.Second hand I parken När Sandra och jag fått våra sinnen tillfredsställda så var det Hugos tur. En stund på lekplatsen fick det bli för regnet hade uppehåll och solen tittade faktiskt fram. Mor o sonJagar mormor Avslutade kvällen med en film; The Heat – komedi med Melissa McCarthy och Sandra Bullock. Man fick sig en hel del goda skratt.FilmkvällKramar

Hugo möblerar om

Tömmer skåp Kollar i skåpet Man undkommer ju inte tvättstugan på sin semester och idag var det dax igen. Sandra och Hugo kom över på lunch och hon passade på att få lite tvättat. Det var några år sedan man hade så små kläder i tvätten. Hugo passade på att möblera om i mitt ”tupperware”-skåp. Hans mamma gjorde samma sak när hon var liten, så det går väl i arv 😉Tvättar smått Innan dom gick hem för vila så lekte vi lite på gården med betoning på lite. För efter att vi varit ute i 5 minuter så öste regnet ner!Leker På gården Rönneholmsparken På kvällen så tog vi en tur till Rönneholmsparken för att leka lite mer med Hugo. Vad visade sig där om inte solen denna numera sällsynta varelse! Gunga Klättra Gräva Åka kanaKramar

Shopping, kräftor och lek

KräftaHar umgåtts med dotra och Hugo idag, vi var på stan och shoppade lite, åt mat tillsammans och lekte ute på gården med Hugo.

På menyn i dag stod det; blomkålssoppa med knaperstekt bacon utav kalkon och så kräftor.Blomkålssoppa Sparkcykel Kan själv Lek med vatten Leka med vatten är såå kul! Allt e vått CyklaVi var på Åhlens och fyndade nya kläder på deras REA!ÅhlensKramar

Egentid med Hugo

Vid fotpallen Ska upp i soffan Tittar på tv Leker Babblarna Ska upp i soffan igenJag fick äran att få egentid med Hugo igårkväll när hans föräldrar ville vara barnfria några timmar. Jag fick ge honom hans middag, vi lekte och så blev det lite bus, vi badade – jodå vi! För när jag badade honom så såg han till att även jag blev blöt! Det åts gröt och det sågs på Babblarna, vi borstade tänderna, sen var det sova som gällde. Han är såå duktig denna lilla killen och han lyssnar och förstår så mycket utav det som man säger till honom. Han är världens bästa Hugo <3.

Kramar

Torsdagstaco

Taco Startade dagen i tvättstugan, gick sen över till dotra för lite umgänge. Hugo blev himla glad när jag kom, han var nog i behov utav lite mormortid för det var bara jag som gällde efter min ankomst. Vi pratade lite goja, kelade och busade så att han kikna av skratt – goaste ungen! Jag hjälpte hans föräldrar med lite grejor som dom behövde fixa med där hemma och innan jag gick hem så hjälpte jag dotra ut i tvättstugan … så jag avslutade dagen som jag började den typ ;).

MajstjuvVi gjorde tacos till middag och Hugo ratade sin kalops och började nalla utav våran majs istället … enligt honom så är frukt och grönt mycket godare än vanlig mat!Inte kalops Hellre majsKramar