Härligt höstväder!

Sista dagen i september och denna månad avslutas med sol och ca 23 grader varmt. Helt otroligt skönt! Efter en hel dag först på jobb så väntar nu tvättstugan till ca 22 ikväll.
Det blir en lång dag och den kändes väl inte så himla kul för att vara en fredag.
Men den blev genast bättre så fort jag kom innanför dörren.
Det låg ett jättegulligt kort från dotra, både till bild och text!! 
Tack mitt hjärta!! 

Nu får jag springa ner i tvättstugan igen ….. hoppas få det mesta på tork innan kl 19.00 för då börjar MIF – Sundsvall på tv och den vill jag se!! Kramar

MIF – Tingsryd

Så här glad är man då man kan gå på hockey 😉
 Igår var det Robert Burakowsky, ”Burra” min gamla klasskompis, som släppte pucken.
 Sen började matchen på riktigt ….. boxplay är Malmö bra på och igår så var äntligen deras poweplay bättre oxå. Matchen slutade 4-1 till oss, bra jobbat!
I andra periodpausen var det dax för lek igen. Igår skulle dom prova på curling och försöka få klotet så nära mitten på banan som möjligt ….. jag tror att bägge deltagarna skriver under på att det var svårt men som vanligt är det kul för oss i publiken.
Kramar

Höstsoppa med sting

Det var ett tag sen jag bjöd på ett recept så idag tänkte jag dela med mig utav det. Jag har fått lite inspiration utav ett annat recept men som vanligt så ändrar jag lite själv.
 Så här blev det till slut:
6 st jordärtskockor
2 stora potatis
1 stor morot
1 gul lök
Allt skalas och delas i mindre bitar.
Får koka 10-15 minuter i 1 liter vatten (med grönsaksbuljong).
Mixar sen grönsakerna till puré.
Om ni har en liten mixer som jag har så får man fiska upp grönsakerna och mixa dom vid sidan av kastrullen.
Sen tillbaka med purén i buljongvattnet.
Krydda med salt, vitpeppar och cayennepeppar.
Krydda efter tycke o smak.
I med en liten burk creme fraiche.
Rör om och låt koka upp under omrörning.
Klart

Jag tyckte den blev jättegod, smaken utav jordärtskockorna kom fram och cayennepepparn lämnar ett sting efter sig. Kramar

Myskväll i Bara

Efter hockeyn igår så följde jag med min kära bror hem för att umgås lite. Vi skulle äta Jennies goda köttbullar i sås och så skulle jag förstås kela med kisarna. Vet ni hur svårt det är att fotografera rörliga ting? Ännu svårare när det är 5 st och dom är precis överallt!! Jag tog bild efter bild, de flesta blev suddiga. Men jag lyckade få några där man ser att det är katter jag försökte fotografera. Jag funderar skarpt på att köpa nu kamera, min är så slööööö!

Tack för en mysig kväll! Kramar

Malmö – Västerås

Igår var det hemmamatch igen. Vi mötte Västerås som låg strax efter oss i tabellen.
Men efter den stora förlusten igår för oss, 2-6, så gick dom om oss. Jag kände inte alls igen våra killar i denna match ….. det var inte mycket som fungerade som det skulle. Till på köpet så var domaren värdelös! Man måste döma lika för bägge lagen! Sen skulle jag personligen hellre se Sjögren i målet!
Igår var det Percy som släppte pucken.

Det roligaste denna match var när ”Hawkan” skulle ut på isen och kasta ut godis till publiken. Det var nog första gången han hade skridskor på sig och var på is! Haha så rolig han såg ut!
Sen visste han tydligen inte att det finns skyddsnät på kortsidorna, godiset hamnade på isen … hahaha ….. efter det misslyckandet så begav han sig till långsidan för att kasta. Han ramlade och alla påsarna hamnade i spelarnas bås!! Hahaha …. hade man vetat hur kass han var så hade man filmat det hela.
Kramar

Första hemmamatchen: Malmö – Bofors

Så då har hockeysäsongen sparkat igång på riktigt! Bortamatchen i lördags känns inte på riktigt när då man inte kunde se den. Första matchen ska vara hemma ….. jag vet …… det hade inte funkat.
Ja, ja nock om det. Får säga att det var en storslagen satsning! Kändes som att man gick på elitseriematcher igen! Snygga bilar utanför, ”höken” som tog emot en i foajen, ny snygg introreklam i taket, bra musik, snygg ljussättning, flaggor i taket, och en alldeles egen entertainer, Cornelius, han underhåller hos i pauser och powebreaks, publiktävling på isen i 2:a periodpausen, varje match ska en gäst komma och släppa pucken, igår var det Hugo Stenbeck som fick den äran, efter matchen är det autografskrivning utav 2 spelare och 45 min efter matchslut så är alla spelarna i sportbaren, om man vill träffa dom ….. fick jag med allt nu?
Tror det, det var så många upplevelser på kort tid.
Vill oxå tillägga att det var kul att se aktiva tränare i båset (Strömberg och Nyman), dom pratade med spelarna hela tiden när dom kom tillbaka efter sitt spel. Lite annorlunda mot förra säsongen när tränaren bara stod med hakan i näven hela matchen.
Alla nationer i MIF
 Hyllade årtal och spelare
Snygg ljussättning
 Vem e höken och vem e Cornelius?
Green fick utmärkelse för bästa poängplockare i allsvenskan
 Hugo i action
 Sen visade grabbarna var skåpet står denna säsongen

5-0 till oss!!
Har en känsla av att det kommer att vara kul att gå på hockey denna säsong.
Har ni inte gått på en match förrut, så gå nu! Ni får mycket för pengarna.
Kramar