Lördag

Idag var jag moraliskt stöd till Nichlas. Jag tycker att vi fixade vårt uppdrag galant! Sen tog vi en fika hos Sandra på jobbet. Efter det gick jag lite på stan. Sprang på en ”gammal” väninna, Petra. Kul att träffa dig! Vi känner varandra ändå från grundskolan då vi gick i samma klass, sen bodde vi i husen mittöver varandra när våra töser var 1-3 år gamla, och nu bor vi nära varandra igen :). När jag gick hem så tog jag några bilder på baksidan utav triangeln. Det är rena byggarbetsplatsen. Vet inte riktigt vad jag tycker om stationsbyggnaden, kan vara att den ser lite malplacerad ut nu. Det blir nog bättre när allt annat runt omkring är på plats.

I parken vid konsthallen stod denna and helt ensam 🙁 ……. var e´ hans kompis?? Kanske inne och tittar på konsten.

När Sandra kom hem från jobbet så gjorde vi middag tillsammans. Potatis i ugnen som hon blivit bjuden på i Danmark och så gjorde vi Jennie´s biffar 🙂 ….. gott! Vi tog maten med oss ut på gården och satt i solen och njöt! Det blev några timmar, då 3 trevliga grannar kom och gjorde oss sällskap. Kan någon gissa vad detta är, som Sandra gjorde till efterrätt??

Om en kvart börjar melodifestivalen, från Oslo. Första året som Sverige inte är med. Vi håller på Danmark. Och den enda anledningen till det är att den är bästa låten ikväll!
Kramar

Torterad

Imorse var det tid för halvårs-provtagningen på mig. Charlotte var snäll och ställde upp med att sticka mig. Slapp sitta i kö nere på klin.kem, som kan vara hur lång som helst! När hon hade stasat mig så sa hon att nu kan denna nålen kännas lite. Va???????? Kännas!!!!! -Ja, dom e´ lite trubbiga och gör mer ont. Och det gjorde den!!! En deltagare som låg på britsen bredvid blev tom rädd när jag ”lät”. Men hon hade turen att få ett venflon och det är en annan fin nål, så hon behövde inte oroa sig. Hon slapp det tortyredskap som jag blev utsatt för!! Jag var själv helt svettig i händerna. Inte blev det bättre när det inte fungerade när hon skulle ta andra röret. Nålen smet ifrån venen!!! Så det blev till att sticka mig i andra armen. Men då kom ängeln Carina. Hon hade ”gömt” några utav de fina, tunna nålarna, dom går ej att beställa längre 🙁 !!! Så jag kunde bli stucken utav en sådan i andra armen. Dom känns inte alls! Stackars alla de deltagarna som måste bli stuckna utav de nya grova nålarna! Blir det inte nya nålar till min nästa provtagning så går jag ner till klin.kem. Men, tänk om dom har samma tortyrredskap där??? Hjälp

Kramar

Migrän

Mollie väckte mig kvart över 5 imorse. Då behövde hon gå ut och göra sina behov. (Duktig vovve att väcka en!). I samma ögonblick som jag slog upp de gröna, så kände jag smärtan, migrän!! Tog ”starka” tabletter och gick ut med Mollie. La mig igen, men när jag vaknade kl 7 så kände jag att det gick inte att gå till jobbet. Så det var bara till att lägga sig igen.
Halv 12 åkte Sandra till Köpenhamn för att shoppa. Hoppas att hon får en bra dag ”over there” och att dom hittar vad dom vill ha!
Mollie blev hämtad …… och jag låg på soffan igen …… har precis fått i mig lite mat, trots att jag mår illa. Känner att huvudvärken/migränen kan vara på väg tillbaka igen 🙁 …… ska ta en kopp starkt kaffe nu och hoppas att det hjälper.
Kramar

En helt vanlig tisdag

Dagen började jag med att rota som en galning i medicinlådan. Min medicin var slut! Så det blev att ta sig till apoteket när dom öppnade kl 9.00. Jag vet att medicinen är dyr, ligger runt 1000 kr. Men jag fick en chock! Licensen hade gått ut på dom tabletterna och var nu fria att konkurrera med andra tillverkare. Istället för att betala 1000 kr, kostar nu medicinen 90 kr! Tala om skillnad!! Chocken var till det positiva.

Sen var det tid för massage, välbehövligt och skönt!
Efteråt var det tid för lunch och den intog jag tillsammans med Marita. Hon var på utbildning på sjukhuset. Trevligt!

Gerd, Kerstin och jag hade en liten solglasögontest uppe på avdelningen. Vi kom på att dom kom med ett inbyggt nässkydd 🙂
Mycket praktiskt! Visst blev vi vackra …… 🙂 …… hahaha ….. undrar vad våra gäster från Italien och England tänkte om oss??
Sitter nu och väntar på att Sandra ska komma hem från jobbet. Får se om hon har något gott att äta med sig hem. Eller om jag ska äta linssoppa för 3:e dagen i rad.
Tog foto på syrenerna idag och även tuplanrabatten vi har på sjukhuset. Den är helt underbar!!!

Kramar

Brons!!

Såja, det blev ett brons till sist! Tyskland var inte så bra som ”vi”. Kul för de svenska killarna. Och nu är VM slut för i år 🙁 ….. längtar till den 15 september!
Dagen började jag med en sovmorgon 🙂 …… steg upp 11.00, vet inte när jag låg så länge senast?? Sedan var det färgning utav de ”grå” som bara blir fler och fler ….. man får bekämpa dom med alla medel. Vill inte vara gråhårig redan.
Var nästan på väg ut ur dörren för att se damfotbollen när mamma frågade :- när börjar bronsmatchen då? …….. tack för den påminnelsen! Hade inte hunnit se bägge matcherna. Fotbollsmatcher kommer det ju fler av :).
Kramar

Mysig lördag

Det gick bra för Sverige ända till det var kvar 7 sekunder i 3:e perioden. Då gjorde Tjeckien 2-2. Matchen gick till sudden death, och till straffläggning. Tjeckien vann i straffar med 2-1. Synd vi hade matchen så länge. Det gick inte denna gången heller. Ryssland vann över Tyskland senare.

Så finalen blir mellan Tjeckien och Ryssland, inte oväntat.
Men det hade varit kul med en skräll. Kanske nästa år?
Idag har jag oxå varit barnvakt till Mollie. Nybadad och mjuk var hon när hon kom. Hon mådde inte så bra, men mycket bättre när mormor och morfar hämtade henne igen. Då hade hon både druckit, ätit och busat och verkade inte till att ha ont i magen längre.
Grillade med S och N på gården. Trevligt initiativ utav dom!
Det blev årets första grillning för min del. Gott!! Det var jätteskönt att sitta ute i solen.
Tack N, för chokladen!

Kramar

Hänryckningens helg

Så var det helg igen, skönt. Det är tom pingst, känns inte så nu när man inte är ledig på måndag. Vädret är så varmt och kvavt, ligger runt 20 grader. Det gick så fort, från ”höst” till sommar. Det sägs att det ska komma åska ikväll, det skulle inte förvåna mig. Då kan det kvava försvinna så man blir normal i huvudet. (inga kommentarer på detta!, tack).

Igår på jobb var jag den enda som sa att Danmark kom att vinna över Sverige. Och vann Danmark så skulle jag ha med en kaka till idag. Imorse kom både Carina och Charlotte med vars en hemmabakad kaka. Carina med en Tosca-och Charlotte med en Browniekaka. Bägge 2 var jättegoda. Ja, jag fick synda lite. Inga kommentarer på det heller, tack :).
Ha en skön helg!
Kramar