SHL-premiär och derby

Höstfina barnbarn på väg till match

Så var det dax för SHL-premiär och det var på hemmaplan mot Rögle, alltså ett derby. Mer än halva släkten var på plats för att se denna match och försöka hjälpa Malmö till seger. Nästan 10.000 var vi i publiken dagen till ära. Trodde faktiskt att det skulle vara fullsatt men det var det inte. Malmö spelade bara bättre och bättre ju längre matchen pågick och Rögle hade inte en chans att hänga med i vårt tempo. Matchen slutade 5-0 till oss!! Något som är kul att se i år är att vi har många målskyttar så motståndarna vet aldrig vem som laddar för skott. Det känns lovande för oss denna säsongen och kan bli tufft för våra motståndare. Läget i tabellen just nu är vi på första plats med 3 poäng och 5 i målskillnad – precis som i fjor … bra början åter igen!

Nichlas arbetade hårt framför mål i 5 mot 4 spel

Peter fyllde 4o och Nichlas hade ordnat en klubba med autografer på

Det hade fräschats upp nere i arenan – riktigt mysigt där nere nu

Kramar

Cirque du Soleil – Varekai

En kille och en tjej gick runt i publiken en stund innan showen började och spexade och skojade med publiken. Tur man inte satt där nere, dom blev av med både klockor och kalsonger, fick dansa och bli tafsade på  ….. eller man skulle kanske suttit där ;).

Inledningen var både magiskt, lite scary, vackert och så roligt, så udda något annat jag sett! Under introt så skrattade jag så mycket åt hur dom såg ut, hur dom rörde sig och hur dom lät, dom lät precis som ”Linus på linjen”. Men jag får ju säga att publiken var en stor torrboll … typ bara vi som skrattade. I slutet av showen så vaknade dom dock till liv och kunde tjoa och klappa en del. Det blev tom stående ovationer från dom.

Det var en helt otroligt magisk show! Många gånger satte jag hjärtat i halsgropen! Dom gör detta utan några skyddsnät MEN dom har strategiskt placerat ut medverkande i närheten när någon uppträdde som jag tror var beredda på att agera om något skulle gå fel.

Showens clowner … tjejen var helt underbar, jag kan skratta bara jag tänker på hur hon halkade omkring på scenen hahaha.

Dom uppträder fler dagar här, så har ni möjlighet GÅ OCH SE DEN! Dom är fantastiska och har inte ett ben i kroppen samtidigt som dom är starka som oxar!!

Kramar

Vykort från ett hett Grekland

Det är inte ofta man får ett vykort nuförtiden men idag låg det ett i min brevlåda. Vykortet låg med textsidan uppåt så jag läste så klart det först innan jag vände och fick se bilden … Hahahahahaha som jag skrattade när jag såg vad systra valt till mig, den tokan. Vet inte om det säger mest om mig eller henne. Men det piggade upp mig iallafall och det har säkert gett en massa goda skratt på sin väg hit :).

Kramar

Kräftskiva på en måndag

Dotra hade bjudit in till en kräftskiva denna måndag. Vem säger att man måste äta kräftor på helgen? Vi hade alla med oss egna kräftor och dricka, sen bidrog vi alla med lite extra att tugga på, såsom paj, grönsaker, soppa, bröd och frukt. Allt smakade himmelskt och ljuvligt gott! Och det var så himla trevligt och mysigt att träffas så här en måndag, en mycket bra början på veckan. Trevligt initiativ utav bästa dotra!

Kramar

Träningsmatch mellan Malmö och Pantern

Så kom då dagen när det var dax för Malmös första träningsmatch inför den kommande säsongen. Den spelades på gamla isstadion och Pantern stod för motståndet, så det blev faktiskt ett derby! Malmö låg under med 1-3 i tredje perioden men kom ifatt till 3 lika, så matchen gick till förlängning. Men där var det Pantern som fick göra det avgörande målet. Just idag så såg jag ingen i Malmös lag som utmärkte sig särskilt mycket … men dom har ett tag på sig att lära sig ”hitta varandra” innan säsongen sätter igång. Men CHL närmar sig med stormsteg och där vill man ju oxå att det ska gå bra för dom, bara fortsätta träna och kämpa!

Kramar

Festivalen omgång 2

Lite senare så mötte jag upp dotra, barnbarn och deras farmor. Vi gick till parken utanför stadsbiblioteket, där har festivalen gjort ett stort område för barn. Det fanns mycket trevligt där, så även barnen kan känna att det är festival i stan.

Kunde inte låta bli att fotografera denna lilla tjejen, hon hade så vackert hår.

Roliga hönor

Hailey övade på att gå upp och ner för en trappa – den var en utav en massa olika saker i en hinderbanan gjord för barn.

Hailey lånade Hugos hatt – hon såg knappt något men skulle ha den på sig!

Lea och Hugo väntar på sin tur till repgungan

Hugo körde en hinderbana på cykel, farmor sprang bredvid och hade koll på honom.

När vi var trött på festivalen så gick vi och köpte lite sushi och pizza med hem. Ingen av oss orkade laga nån middag. Medans vi väntade på sushin så förvandlade Hugo mig till Chewbakka. Folk som gick förbi tittade 2 gånger – dom trodde inte sina ögon hahaha.

Kramar

Malmöfestivalen 

 Malmöfestivalen startade kl 11 idag, halv ett var jag där! Jag började med att köpa en halv ankrulle från Rebells matstånd. Den fick klart godkänt utav mig, gott, mört kött och goda smaker. Sen tittade jag på Hang när hon uppträdde på Gustavscenen. Det var kul att se henne och hon verkade så glad där uppe på scenen. Jag sprang på Julia och Muhammed  – dom var där uppe för att äta en massa god mat, jag tror att dom kommer hitta en del.

VAI – så färglada och med fina Hang i tätten.

Kramar

Familjekväll i Pildammsparken

Systra och jag kom på idén om en familjeträff i Pildammsparken och idag var det dax. Vi hade tur med vädret och att ALLA kunde komma! Man hade egen picknickkorg med sig och sen hade man med sig något kul att pyssla med utomhus. Det blev lite fotboll, badminton, kubb, såpbubblor och plockepinn och vi hann med allt! Jag hade himla trevligt och jag tror faktiskt att alla tyckte det var trevligt och kul att umgås så här. Oxå kul att vi var 4 generationer som kunde ha roligt tillsammans och att kunna vara ute tillsammans en sån här mysig sommarkväll. Jag vill redan göra en repris på denna kväll nästa sommar!

Kramar

Diggilo 2017

Vi kom till Svaneholm slott i god tid, vi satt kvar i bilen och åt vår picknick. Sen bytte vi om till gummistövlar och tradade in till våra platser på parkett. En diggilofilt låg och väntade på oss, riktigt skönt att sitta på den och kunna behålla värmen! Precis en kvart innan showen så öppnade himlen sig och regnet öste ner OCH det var blixtar och dunder mycket nära! Men det hann precis sluta innan showen började! Och vilken show sen! Det var fullt ös från början till slut! Underbara David Lindgren, roliga Özz, proffsiga Charlotte och Jessica, ”mannen med rösten”-Tommy, studsande Andreas, piggelinen Victoria, begåvade Bruno och så duktiga Robin Bengtsson.

Här kommer en bildkavalkad utav vår kväll!

Kramar

Laddar för Diggilo

Så är äntligen den torsdagen här då jag ska se Diggilo! Igen, faktiskt. Jag har sett dom en gång tidigare och det kan kanske vara 20 år sedan nu. Det var uppe i Dalarna med min väninna Marie. Den dagen var det varmt och soligt kan jag komma ihåg MEN idag öser regnet ner OCH det ska åska! Det känns lite som min vanliga tur eller otur kanske man ska säga. MEN det ska inte stoppa mig och inte artisterna heller hoppas jag! Fram med tåliga, varma och vattenavvisande kläder och så kör vi! Kanske showen kan spara in lite på sitt egna fyrverkeri ikväll ;). Kramar