Solen visade sig idag

Solen tittade in idag på jobb

Jag har inte varit på topp idag, sovit dåligt och smärta både här och där underlättar ju inte ens liv precis. Lägg sen till ”dumma” telefonsamtal och en anklagelse som inte ens var befogad, då blir ju inte ens humör bättre! Jag försöker bemöta människor på ett trevligt sätt MEN idag hade jag verkligen svårt för det. Jag hörde mig själv höja rösten och hur jag talade med en mer bestämd röst för att inte låta mig plattas till. ”Anklagaren” insåg iallafall sitt misstag en stund senare och bad då om ursäkt. Det ger ett plus – när man kan be om ursäkt!

Jag kommer hem helt trött i huvet och längtar efter lite lugn och ro MEN vad börjar då? Eller vem börjar då kanske jag ska skriva? Jo, min nakne granne! Han bankar med grejor i väggen, skriker både inne i sin lägenhet och ute i trappan och jag tappar det helt och skriker tillbaka på honom! När jag en stund senare ser polisbilen komma på gatan så vet jag inte om dom kommer på grund utav mig eller på grund utav honom? Denna gången hade jag tur, dom gick förbi min dörr. Kramar

 

6.250

Idag gick vi i mål med antalet deltagare i SCAPIS och det var jag som bokade in dom sista! Tjohoo! Det kändes lite extra kul att få klicka i slutantalet i databasen och lägga ner den sista biten utav måttbandet i burken. Det är dock inte helt kört än för dom som vill deltaga, vi kan boka in ca 20 stycken till  MEN SEN blir det konstigt när man måste säga att: -tyvärr så är det fullt i den studien nu.

Det är ju fettisdagen idag och överallt lägger alla upp bilder och frestar en med dessa bullar. När jag senare kom till Ica så kunde man testa och göra sina egna semla där idag. Dom hade satt fram alla ingredienser och tom Nutella om man ville ha det och sen var det bara att komponera sin semla … jag ville ta nutellaskålen och springa därifrån ;). Semlor ska jag höra med dotra om vi ska baka egna någon dag.

Kramar

Klippdax

Idag tror jag att arbetsdagen slog rekord i kaos! Jag fick köra hela dagen i receptionen då vi var kort med folk och jag hade sååå måååånga samtal med både ombokningar och avbokningar och deltagare som kom för att anmäla sig, så till slut visste jag inte vad jag själv hette längre! Så när klockan slog kvart i 4 gav jag mig med glädje till frissan för att pusta ut en stund i hennes stol! Det var extra skönt idag att bli ompysslad en stund efter denna röriga arbetsdag. Och jag blev riktigt korthårig, hon tog närmare 10cm!!
Efter frissan så cyklade jag till dotra och barnbarn. Vi åt god vegetarisk lasagne som Nichlas hade lagat innan han begav sig till Danmark och träning med landslaget. Efter middagen så spelade Hugo och jag lite memo, Hailey var med en liten stund men övergav oss när hon inte fick plocka alla korten själv. Att umgås en stund var riktigt mysigt och jag fick laddat batterierna igen … har en känsla av att det kan behövas då det kommer att vara kort med folk på jobb även imorgon. Jag kan bara hålla tummarna att telefonen kommer att ringa mindre! Kramar

Isdygn

Idag klippte jag ner till 17 – bara 17 deltagare kvar att boka!

Idag var det första gången jag hörde talas om isdygn. Det betyder att: hela Sverige kommer att ha minusgrader i ett helt dygn. Rätt fräckt när man tänker på att vårt land är så långt som det är och att ändå så får vi inte plusgrader någonstans.

Efter jobb så cyklade jag och gjorde ett par ärenden på triangeln. Bla så hämtade jag ut lite nya kläder på Joy. Det är 2 veckor sedan jag beställde dom via nätet och jag hade inget minne alls utav vad det var jag beställt! Lite skrämmande men även överraskande när jag kom hem och öppnade paketet. Det var en t.short, en blus och en scarf – och allt var inköpt på ”halva reapriset”! Och kläder som funkar vår/sommar oxå! Me like!

På vägen hem så hoppade cykelkedjan av!! Och på något konstigt sätt så satt kedjan fast mellan ekrarna och nåt annat ;), jag fick inte loss den! Så det blev till att traska hem från konsthallen! Gick inom cykelhandlaren och han var snäll och fixade den akut! Jag hade aldrig fixat det då han var tvungen att koppla loss växeln för att komma åt kedjan – trots att han var tvungen att göra detta så tog det honom bara på 2 minuter!

Kramar

Känner mig helt trög!

Jag måste vara den trögaste som går i ett par skor! Igår när jag skulle friska mig, klockan var då efter 15.00, så plockade jag fram den nya sjuk/friskanmälanlappen och jag fattade nada!

Friskanmälan SKA SKE INNAN 13.00! Får jag inte friska mig nu?? Jo det kunde man tydligen göra. Eftersom klockan var efter 13.00 så ska man TA KONTAKT för friskanmälan. Ta kontakt med VEM?? Asså snälla säg att det inte bara är jag som är trög här!? Enligt mig måste man ju ta kontakt även innan 13.00 och inte bara efter … men med vem tar man kontakt???

Kramar

Lotteri

Då vi inte fick byta dom allergiframkallande blommorna mot några andra (Blomsterlandet – mycket dåligt!) så fick vi göra så här istället. Det blir ett lotteri på dom 4 blommorna som jag tydligen inte tål, för dom måste ut ur lokalerna. Jag känner mig lite dum men jag hade ju ingen aning om att jag inte tål dom där för mig livsfarliga blommorna. Jag tror att dom som vinner dom blir glada iallafall. Jag får kanske deltaga i något annat lotter nån annan gång? Just detta va ju inget för mig ;).

Kramar

Nya blommor på jobb

Nu har vi en krans på utsidan av vår avdelningsdörr, ser trevligt ut!

Idag blev det äntligen inköpt nya blommor till avdelningen! Vi har skullat göra det ända sedan vi flyttade in i våra nya lokaler men inget har hänt. Förra veckan tipsade jag chefen om att vi hade lite deltagare denna veckan så det var kanske läge att skicka iväg någon på detta uppdrag och det blev av redan idag! 3 fruntimmer åkte iväg och köpte blommor till hela avdelningen och det blev så mycket grönare överallt när dom kom tillbaka! Vi fick våra 4 till receptionen som vi önskade, 2 av dom hamnade här i vårt stora fönster.

Blodgivarcentralen hade kvar sin julbelysning

Efter jobb så begav jag mig till Triangeln för att hämta ut ett klädpaket på Joy. Jag öppnade det på plats i butiken och jag lämnade genast tillbaka 2 utav 3 plagg. Jag hade en känsla redan direkt när jag beställde dom att det kunde vara ”fel” kvalitet OCH det var det. Det är en fördel med att hämta det i butik och inte på posten, man kan lämna tillbaka det direkt och så slipper man portot oxå!

Kramar

6 cm

Idag var det jobbedag igen. Vi var bara 6 stycken som jobbade idag och jag gillar att arbeta när det inte är fullt hus där – lugnt och skönt! Jag trodde inte att jag skulle få boka in några deltagare till Scapis alls under dessa mellandagar MEN idag blev det 6 stycken inbokade så när klockan var 16 så klippte jag 6 cm på måttbandet/”målsnöret”! 143 to go.  Vi får se om det blir några centimeter som ryker imorgon oxå ;).

Kramar

4 dagar kvar!

För att överleva jobbdagen idag så gällde varma drycker med ingefära och ett par Panodil på det! På ren svenska så mår jag pekka och undrar när det ska vända, Det är bara 4 dagar till julafton och jag börjar få lätt panik!!

Resultatet från fredagens musikquiz kom upp på anslagstavlan på jobb idag OCH asså jag ska lämna in överklagan för en omräkning! Det kan ju inte stämma att mitt lag kom sist!!

Julklapp o mingel på jobb

Jodå förkylningssjukan kom som ett brev på posten, faktiskt redan inatt vaknade jag utav smärtan i halsen när jag försökte svälja! Så denna tisdag har jag överlevt med hjälp utav Panodil. Jag kan ju säga att humöret är inte på topp här just nu. Men lite roligare saker idag på jobb var att vi fick julklapp!! Oj va kul! Det var längesen vi fick det! Vi fick oxå ett personligt tack utav Peter och Maggie för allt vårt goda jobb och kämpande för att få ihop allt. Julklappen var 400 kronor på Bluebox som har en massa saker att välja på och så fick vi en påse skumtomtar oxå. Efter julklappsutdelningen så blev det lite julmingel och Maggie bjöd på Prosecco för att fira att hon hennes man blivit med lägenhet. Finns det något att fira så ska man fira det!!

Kramar