Låång torsdag

Höst ute

Lång och intensiv dag på jobbet idag för mig, jag började tidigt och var ensam i receptionen fram till lunchen och jag blev fullständigt nerringd om allt möjligt. Efter lunchen så fortsatte det likadant så kl 15 när telefonen stängde var jag helt slut i huvet! Och på toppen av allt så skulle jag arbeta en timme extra idag tjoho! Maja var nog oxå lite trött för ett tu tre så hade hon en gardin över huvudet 🙂

Efter jobbet så begav jag mig hem till dotra och barnbarn. Vi åt middag tillsammans, barnen och jag spelade hockey en stund sen blev det en snabbdusch innan vi mös en stund i soffan och tittade lite på första perioden av hockeymatchen Växjö – Malmö. Den slutade för övrigt med vinst för Malmö, äntligen!!

Kramar

Välkommen till oss!

Precis efter entrédörren så ligger denna skylt på golvet – legat där i 2 veckor!

En trappa upp står denna skylten – den har stått där sen i juni!

På markplan står även denna träsak!? Vet inte vad det är eller har varit men det ser söndrigt ut iallafall. Detta skräp har stått så här sen i början på året, då vi var över för att titta på våra då blivande lokaler.

Skräpet ned står en halvtrappa ner och det har stått där i ca 4 veckor!

Och alla dessa saker ser ALLA! ALLA deltagare! ALLA patienter! ALLA anhöriga till inneliggande möts utav denna synen när dom stiger innanför dörrarna i entrén! ALL vårdpersonal som arbetar i huset behöver se det varje dag! DOM enda som INTE ser det är DOM som ska hålla ordning eller har ansvar för såna saker i huset! Jag skäms varje gång jag stiger innanför dörrarna! Det ser mer ut som att hela stället håller på att rivas än att det precis blivit uppfräschat! Jag utnämner härmed vår entré till den fulaste!

Kramar

Fredagen den 13:e

Fick uppmuntrande ord på vägen idag – tack C!

Fredagen den 13:e, dagen många är så rädda för men jag brukar tycka den är helt ok, kanske tom bättre än andra dagar ;). Idag kändes den så bra så jag tog mod till mig och satsade extra högt. Men jag vet vad jag vill och jag har idag sått ett frö och något kommer att växa fram, får se vad det blir.

En annan C på jobb hade tänkt på mig igår när hon var på Lindab arena, hon hade en souvenir med sig till mig  … den skar sig mot min mugg 🙂

Jag blev även uppkopplad idag: blodtrycket ska kollas i 24 timmar plus att EKG tas. Lite nervös inför resultatet är jag dock men men nu är den på så nu kommer snart svaret svart på vitt. Får se om jag står ut i alla 24 timmarna, klisterlapparna kliar, pumpningen gör ont och jag får inte duscha … hahahaha besvärlig patient jag är.Efter jobb så cyklade jag till glasögonbutiken och jag fick äntligen beställt nya glasögon. Jag litar på personalens bedömning, dom arbetar dock med detta hela tiden, så det blev ett par ljusa men ändå varma bågar. Dom kändes sköna och det ska bli spännande att se hur jag ser ut i dom när dom kommer .). På vägen hem så blev det köbemad, det var jag värd idag! Kramar

Scapisdag och jag blir skogstokig

Idag var det Scapisdag på jobb, alla schema var spärrade och vi skulle ha möte hela dagen. Det var bla föredrag om Scapisdata, kolesterol och Pots-studien, vi fick och se hur man skulle göra undersökningar med några nya maskiner. Det ena mätte en massa värden på samma gång och sparade en massa arbete och tid! 

Högrev med persiljerot

Efter maten så fick vi håltimme 😉 … vi hade ca 45-60 fria minuter på oss att göra vad vi ville innan vi skulle vara tillbaka på avdelningen. Jag hann göra mina 2 ärenden som jag tänkt göra efter jobbet annars.

Under tiden som vi satt på ett föredrag så blev en kollega bestulen på sina pengar och kort! Detta skedde under ca 1 timmes tid och tjuvarna har typ gått in bakvägen för att komma in i detta rummet! Detta rum syns inte utifrån korridoren och det ligger långt nere i korridoren ALLTSÅ har dom vandrat runt ett tag! För ca 2 veckor sedan så blev en sekreterare av med sin mobil uppe på avdelningen! Hon hade haft den på sitt kontor och varit borta därifrån i ca 10 minuter! Vad är det för några som går runt och stjäl!? Känns lite som att dom känner till avdelningen för dom tar inte bara rummen närmast ytterdörrar och hissar! Verkar som att det är folk som kan vandra runt där utan att man reagerar … är dom sjukhusklädda? Man blir ju galet arg på folk!

Efter jobb så för jag utlopp för ilskan. Jag ska in på Coop och handla och framför mig in går ett ungdomsgäng; 7-8 killar i 16 års åldern. Jag känner på mig att dom ska in för att stjäla så jag går hack i häl på dom. Vi stannar vid samma varor och jag ser hur en utav killarna stoppar ner något i byxlinningen. Han tittar på mig och jag på honom och sen säger jag TA GENAST UPP DET IGEN! Han spelar dum och fattar ingeting och har inte tagit något. Jag fortsätter i samma höga ton JAG SÅG DIG STOPPA NER DOM I BYXORNA, TA UPP DOM! Alla dom andra killarna backar i chock! En personal kommer fram och jag säger till henne vad jag sett och hon hjälper till. Efter många om och men så hade han tänkt betala dom .. öh varför stoppa det innanför byxorna?? Till slut tar han upp dom och går och betalar! Personalen tackar mig och säger att dom länge har anat att dom stjäler men aldrig sett dom göra det. Och så kommer jag 🙂 Hahahaha detta anade ungarna inte när dom gick in affären – att tanten bakom om dom skulle ta dom på bar gärning, bli skogstokig och skälla ut dom efter noter!

Krarmar

Avslutar veckan med ett läkarbesök

Jag startade denna fredag med ett läkarbesök. Dom har precis som vi flyttat till andra lokaler. Jag fick inte sett så mycket av lokalerna men inredningen förvånade mig. Alla stolar – både i väntrum och på undersökningsrummet, britsar, kuddar var i något sorts låtsaslädermaterial och inga britspapper hade dom heller. Läkaren sa att det var det nya! Allt ska gå att ”sprita av”! Så inget tyg någonstans så långt ögat kunde se! Såg lite plastigt och kalt ut MEN jag kan förstå konceptet.

Idag bjöds det på frukost igen på jobbet. Denna gången var det Imtiayz som bjöd, hon slutar nämligen hos oss och ville gärna bjuda. Det var flera olika sorters goda bröd och jag åt som en häst hahaha. Vem blir näste man/kvinna att sluta?

Kramar

Semester! 

Jag startade dagen med att slå bort alarmen på väckarklockan. Det ska bli sista morgonen som klockan ringer på okristliga tider för ett tag nu!
Väl på jobb så kollade snälla C blodtrycket på mig och jag fick äntligen slängt iväg ett brev till läkaren utav resultatet på alla mina koller! Sen bjöd C på god frukost! Semesterfrukost för vissa av oss på avdelningen. Till eftermiddagsfikat så bjöd L på gotter. Jag tog en pytteliten musbit utav en vetekaka (den stora till vänster är C`s för att visa hur liten min bit var). Jag fixade spriten till semestern! 70 procentig ytsprit! Skämt å sida, jag städade av ytor i receptionen innan jag gick hem.När klockan slog semester så cyklade jag och köpte Pad Thai – en tradition att slippa laga middag när semester börjat.

Kramar

Vaken sen 04.00!

Jag startade denna måndag med provtagning, nu ska jag bara försöka hinna kolla blodtrycket en dag i veckan oxå. Jag har alltid några saker som jag vill checka av innan jag börjar min semester, så att jag slipper tänka på just dom mindre roliga sakerna under min ledighet. Jag vill försöka fokusera på roligare saker och verkligen ta semester från mina mer vardagliga doningar.
Dotra skulle till sjukhuset, 2 våningar under mig. En liten stund innan hennes utsatta tid så börjar det pipa i vår korridor, ni vet när man som inneliggande trycker på en knapp för att man vill att personal ska komma till rummet. Så tjöt det i vår korridor ca 5 minuter och vi var några som sprang som galningar från rum till rum för att kolla var det kom ifrån. Vi blev inte kloka på var det kom ifrån, till slut kommer L och säger det kan vara på våningen under oss, vi är sammankopplade med dom tydligen?!?! Öh varför fattar jag inte? L gick ner och tryckte av larmet. 2 sekunder senare får jag sms:et ovan, från dotra ….Hon var på plats! Jag skojade till det och frågade om hon tryckt på nån larmknapp … och det hade HON!! Hahahaha som jag skrattade! Dotra hade gått upp en våning för mycket och där var dörren stängd, så därför tryckte hon på den enda knappen där var … hahahaha det är bara hon som kan göra så <3.
Smygfotad av dotra

Kramar

Så var Juni slut

Innan 16 så hade alla flytt fältet på jobb idag … det var bara jag kvar som väntade på att klockan skulle slå min tid för att hålla helg!Dagens middag: blev lite thai-aktigt, kyckling, salladslök, grönkål och så en lemongrasssås med chili i och till det lite ris och vattenmelon. Så kan det bli när man tager vad man haver.

Tänk, det är den sista juni redan. Och en utav sommarmånaderna har redan gått! Har jag fått gjort något somrigt än?? Nä faktiskt inte! Inte än! Jag kommer väl att vakna upp i september och komma på allt jag kunde ha gjort då! Jag är trög i starten och när jag väl sen kommer igång, ja då är det ofta försent! Men jag skyller faktiskt lite på vädret, för när det inte är somrigt ens då är det svårt att få rätt känsla! Så kom igen regn och storm – försvinn! Och låt oss alla få den sol och värme som man är saknar 11 månader varje år och som vi så väl behöver för att få ny energi! Kramar

Receptionen byggs

Imorse så kom snickarna till oss, dom skulle äntligen bygga vår reception. Bara minst 4 veckor för sent, den skulle stått klar när vi flyttade in. Vi frågade hur lång tid det skulle ta? Och dom sa en halvtimme … det lät ju kanon. 5 timmar senare var dom klara! Hahaha typisk hantverkare! Men nu står den på plats iallafall och vi tycker den blev jättebra! Nu ska bara en målare komma och fixa till utseendet lite, ser inte så trevligt ut med gipsskivor. Anneli bjöd på frukost – hennes sista vecka nu hos oss. Det har kommit och gått så många på vår avdelning de senaste åren så jag har faktiskt tappat räkningen!Kramar

Lång torsdag

Gick upp 05.45 och var på plats 07.15 OCH det gjorde min morgon att att finna denna lappen vid min arbetsplats.Jag bemästrade ALLA platserna galant hela torsdagen … ni får ge mig större utmaningar ;). MEN jag fick bege mig ut på lunchen och ANDAS och få luft och sol för att klara av eftermiddagen. Men det gick! Efter jobb så hämtade jag pizzor och så var det direkt hem till dotra för att passa barnbarnen – föräldrarna skull se Celin Dion i Kph, lyckostarna. Bägge barnen åt pizza tills det sprutade ur öronen på dom :). Hemma igen och i säng var jag 01.30 … 4 timmar senare ringde klockan för jobb igen! Kramar