Avslutar veckan med ett läkarbesök

Jag startade denna fredag med ett läkarbesök. Dom har precis som vi flyttat till andra lokaler. Jag fick inte sett så mycket av lokalerna men inredningen förvånade mig. Alla stolar – både i väntrum och på undersökningsrummet, britsar, kuddar var i något sorts låtsaslädermaterial och inga britspapper hade dom heller. Läkaren sa att det var det nya! Allt ska gå att ”sprita av”! Så inget tyg någonstans så långt ögat kunde se! Såg lite plastigt och kalt ut MEN jag kan förstå konceptet.

Idag bjöds det på frukost igen på jobbet. Denna gången var det Imtiayz som bjöd, hon slutar nämligen hos oss och ville gärna bjuda. Det var flera olika sorters goda bröd och jag åt som en häst hahaha. Vem blir näste man/kvinna att sluta?

Kramar

Semester! 

Jag startade dagen med att slå bort alarmen på väckarklockan. Det ska bli sista morgonen som klockan ringer på okristliga tider för ett tag nu!
Väl på jobb så kollade snälla C blodtrycket på mig och jag fick äntligen slängt iväg ett brev till läkaren utav resultatet på alla mina koller! Sen bjöd C på god frukost! Semesterfrukost för vissa av oss på avdelningen. Till eftermiddagsfikat så bjöd L på gotter. Jag tog en pytteliten musbit utav en vetekaka (den stora till vänster är C`s för att visa hur liten min bit var). Jag fixade spriten till semestern! 70 procentig ytsprit! Skämt å sida, jag städade av ytor i receptionen innan jag gick hem.När klockan slog semester så cyklade jag och köpte Pad Thai – en tradition att slippa laga middag när semester börjat.

Kramar

Vaken sen 04.00!

Jag startade denna måndag med provtagning, nu ska jag bara försöka hinna kolla blodtrycket en dag i veckan oxå. Jag har alltid några saker som jag vill checka av innan jag börjar min semester, så att jag slipper tänka på just dom mindre roliga sakerna under min ledighet. Jag vill försöka fokusera på roligare saker och verkligen ta semester från mina mer vardagliga doningar.
Dotra skulle till sjukhuset, 2 våningar under mig. En liten stund innan hennes utsatta tid så börjar det pipa i vår korridor, ni vet när man som inneliggande trycker på en knapp för att man vill att personal ska komma till rummet. Så tjöt det i vår korridor ca 5 minuter och vi var några som sprang som galningar från rum till rum för att kolla var det kom ifrån. Vi blev inte kloka på var det kom ifrån, till slut kommer L och säger det kan vara på våningen under oss, vi är sammankopplade med dom tydligen?!?! Öh varför fattar jag inte? L gick ner och tryckte av larmet. 2 sekunder senare får jag sms:et ovan, från dotra ….Hon var på plats! Jag skojade till det och frågade om hon tryckt på nån larmknapp … och det hade HON!! Hahahaha som jag skrattade! Dotra hade gått upp en våning för mycket och där var dörren stängd, så därför tryckte hon på den enda knappen där var … hahahaha det är bara hon som kan göra så <3.
Smygfotad av dotra

Kramar

Så var Juni slut

Innan 16 så hade alla flytt fältet på jobb idag … det var bara jag kvar som väntade på att klockan skulle slå min tid för att hålla helg!Dagens middag: blev lite thai-aktigt, kyckling, salladslök, grönkål och så en lemongrasssås med chili i och till det lite ris och vattenmelon. Så kan det bli när man tager vad man haver.

Tänk, det är den sista juni redan. Och en utav sommarmånaderna har redan gått! Har jag fått gjort något somrigt än?? Nä faktiskt inte! Inte än! Jag kommer väl att vakna upp i september och komma på allt jag kunde ha gjort då! Jag är trög i starten och när jag väl sen kommer igång, ja då är det ofta försent! Men jag skyller faktiskt lite på vädret, för när det inte är somrigt ens då är det svårt att få rätt känsla! Så kom igen regn och storm – försvinn! Och låt oss alla få den sol och värme som man är saknar 11 månader varje år och som vi så väl behöver för att få ny energi! Kramar

Receptionen byggs

Imorse så kom snickarna till oss, dom skulle äntligen bygga vår reception. Bara minst 4 veckor för sent, den skulle stått klar när vi flyttade in. Vi frågade hur lång tid det skulle ta? Och dom sa en halvtimme … det lät ju kanon. 5 timmar senare var dom klara! Hahaha typisk hantverkare! Men nu står den på plats iallafall och vi tycker den blev jättebra! Nu ska bara en målare komma och fixa till utseendet lite, ser inte så trevligt ut med gipsskivor. Anneli bjöd på frukost – hennes sista vecka nu hos oss. Det har kommit och gått så många på vår avdelning de senaste åren så jag har faktiskt tappat räkningen!Kramar

Lång torsdag

Gick upp 05.45 och var på plats 07.15 OCH det gjorde min morgon att att finna denna lappen vid min arbetsplats.Jag bemästrade ALLA platserna galant hela torsdagen … ni får ge mig större utmaningar ;). MEN jag fick bege mig ut på lunchen och ANDAS och få luft och sol för att klara av eftermiddagen. Men det gick! Efter jobb så hämtade jag pizzor och så var det direkt hem till dotra för att passa barnbarnen – föräldrarna skull se Celin Dion i Kph, lyckostarna. Bägge barnen åt pizza tills det sprutade ur öronen på dom :). Hemma igen och i säng var jag 01.30 … 4 timmar senare ringde klockan för jobb igen! Kramar

Bökiga onsdag 

Pass 1 var I receptionen – den platsen är inte klar ännu, rätt svårt att arbeta då!

Hur många motgångar kan man ha på en dag egentligen?! Man brukar ju säga att dom kommer 3 i stöten precis som de goda tingen brukar göra. Men idag blev nog motgångarna 33!! Det började med att jag inte kom in i mitt klädskåp, sen gick det inte att få ut mottagningslistorna på min skrivare, hissen slutade fungera, patienter kom fel, strömmen gick minst 5 gånger, datorprogram slutade att fungera och så där höll det på hela förmiddagen. När lunchen närmade sig så fick jag tråkigt sms, så jag sprang ner en vända på akuten för att kolla läget. Eftermiddagen fortsatte på samma sätt som förmiddagen gjort! Det blev en massa telefonsamtal för att felanmäla grejor och försöka få andra saker att fungera och så en massa spring hit o dit för att leta efter rätt folk att fråga. Imorgon ska jag ensam sköta 4 stolar – snälla låt det gå lättare än idag.
Pass 2 var på MOS-stationen – är mer iordning o där har man lite utsikt med en persienn som lever sitt egna liv!

Kramar

Invigning

Hela korridoren var pyntad med ballonger och serpentiner, nya blommor, dukar, porslin mm var inköpta. En stor buffé och en massa bubbel var oxå inhandlat dagen till ära. Fotograf var bokad och en massa personal från vår avdelning och medicinmottagningen var på plats. Det hölls tal och klipptes band – och så var vår nya mottagningen invigd!
Receptionens ballonger 🙂  Alla kartonger hann flyttas undan från korridoren – några jobbade som galningar för att hinna innan festligheterna började!En massa bubbel, snittar, salta pinnar och en massa frukt! Kramar

Bye bye gamla 33:an

Korridoren är tom …alla rummen är tomma ..  idag gick i stort sett hela flyttlasset till dom nya lokalerna, vi har bara kvar att skruva ner lite saker imorgon. Tänk, 17 år har jag jobbat där i gamla 33:an och nu sist nr 42. Det känns lite konstigt att man inte ska och snart aldrig mer kan gå dit. Om några veckor börjar dom riva det, jämna det med marken! Ovan: gamla receptionen

Nedan: nya receptionen med 4 arbetsplatser Det kommer att bli ljust och fräscht i nya rummet, jag hoppas bara att eko-ljudet kommer att dämpas när vi får upp gardiner, tavlor och bordsskärmar – med tanke på att vi ska vara 3 st som babblar i telefon där inne så måste det dämpas rejält annars får vi problem.  Vi ska ha upp vita sköra gardiner, ev fönsterlampor, ev fler blommor och så några tavlor på väggarna. När allt är på plats så kan jag visa er hur det ser ut. Alla andra grejor är uppe, datorerna funkar, den ene skrivaren funkar. Imorgon kopplas telefonerna in och förhoppningsvis den andra skrivaren, snickaren väntas komma så vi får upp nåt på väggen oxå. När själva receptionsdisken kommer får vi se – just nu har vi bara ett skrivbord där. Jag är glad att vi köpte enhetligt vita möbler och mörka stolar – ger inte ett så rörigt intryck då. Som vissa utav rummen har – jösses vad jag blev nipprig när jag såg vissa rum. Ingen lugn arbetsmiljö där inte. Och jag märkte att folk gärna drog sig in till oss – bra betyg 🙂Vårt ”höga” bord fick följa med! Vi blev ju av med väntrumsmöblerna och fick en arbetsyta till – så det var bara att skicka bud att vi ville ha bordet! Det är kanon när man packar och klistrar många kuvert – något som vi gör dagligen!  Ovan: nya personalmatsalen – gigantisk jämfört med den gamla!

Nedan: står det rum 302 ska ska det levereras till 302 – sen att 302 är en förråd med hyllor i och att bordet aldrig kommer komma in där, det kvittar! Vi sätter det i dörröppningen!Nu sitter jag i massagapparaten och försöker få liv i mina ben – jösses så ont jag har! Imorgon kommer jag inte att kunna springa som jag gjort idag! Det får andra göra som har friska ben!

Kramar

Sista dagen innan flytten

Vi har packat och donat för fullt idag! Ett tu tre så springer alla och frågor efter fler flyttlådor!? Vi hade beställt närmare 30 till bara receptionens saker och vi har packat i ca 10! Vart är dom andra? Vart är alla andras? Varför kan inte saker bara fungera?? Varför kan man inte bara få det man beställt?! Jag la genast in om semester – kommer inte palla vara där när kaoset börjar! Ovan: Sara packar 🙂  Ovan: härinne kommer det att bli nya ”receptionen”. Där ska bli en reception, 3 administrativa platser och sen säger dom att det ska bli nån liten hörna till deltagare? Men jag undrar om det behövs när vi har fått annat väntrum?? Kanske kan vi möblera annorlunda då? Härinne blir vårt konferanslokal .. antagligen här vi kommer att ha personalmötena. Detta rummet kommer vi nog att använda minst och det har vackrast utsikt utav alla rum!Kramar