Dolda tillgångar

Vill du se en bra film så kan jag rekommendera denna. Den handlar om 3 afroamerikanska kvinnor som arbetar som matematiker på NASA i början på 1960-talet. Inte så lätt att vara afroamerikan och till på köpet att vara kvinna på den tiden. Den har fått 7,8 på IMDB vilket säger rätt mycket om hur bra den är!

Kramar

Younger

 

Jag ville se en serie där man inte behöver vara skärpt hela tiden utan bara hänga med i flowet och dotra tipsade mig om ”Younger” och jag avverkade alla avsnitten utav säsong 1 och 2 som ligger ute, på en dag! Det släpps nya avsnitt varje måndag- torsdag och jag längtar redan till morgondagens avsnitt. Och det bästa av allt är att det ska komma både säsong 3 och 4! Avsnitten är bara på typ 20 minuter så dom avverkas rätt fort och var alldeles perfekta att se nu när jag legat sjuk här hemma.

Younger”, skapad av samma man som gjort ”sex and the city” och den handlar om en kvinna i 40-års åldern som har varit hemmafru i 15 år. Både att hon är 40 år och att hon gått hemma gör att hon har svårt att komma in i arbetslivet.  Hon ”blir” helt plötsligt 26 år igen pga ofrivilliga händelser och helt plötsligt löser sig arbetslivet men andra saker blir lite komplicerade. Kul o lätt serie! Se den!

Kramar

Luciamorgon

Dom senaste dagarna har inget blivit som det varit planerat. Och imorse var det inget undantag! Vaknade i ottan och kände att det blev lucia hemma i soffan! Även om huvudet var bättre så är det inte bra, så jag vågade inte utmana det med ”förskolebarnljud”, himla tråkigt! Hade längtat efter att se Hugo som pepparkaksgubbe i år. Det blir vila nu! Kanske, kanske, kan jag se Hailey lussa i eftermiddag?! Ett besök på Vc ska jag iallafall ta mig till,

Igår blev det besök på akuten och kvällsmottagningen!

Kramar

Bäbisfabriken

En dokumentär gjord 2017.

Citat från svt- ”Mammor, nyfödda, sköterskor, doktorer, havande, pojkvänner – alla har sin plats i det kontrollerade kaos som är världens största BB. På Fabella-sjukhuset i Manila föds i genomsnitt 60 barn varje dag och de nyblivna mödrarna är så många att de ofta tvingas dela säng. Men de delar också sina historier i denna intima och prisbelönta film.” 7,5 på IMDB.

Har ni inte sett den SÅ GÖR DET! Den ligger på svt.play till den 27 december. Jag blev chockad över denna dokumentär. Det var ett kaos MEN på något sätt verkar personalen ha koll ändå. Man tas tillbaka i tiden, både med inredning, material och utbildning. Allt var slitet och gammalt och nästan ingen vet än idag vad preventivmedel är. Kvinnorna får ligga 2 och 2 på varje säng samtidigt som dom kämpar med sina värkar. Det födds barn på löpande band på det sjukhuset, genomsnittet är 60 per dag. ALLA erbjuds gratis preventivmedel eller en sterilisering efter sin förlossning men få antar erbjudandet. Jag satt och gapade hela tiden!? Kunde inte tro mina ögon att det fungerar så år 2017. Man ser inte en enda kvinna som klagar, trots att dom typ ligger ovanpå varandra både under och efter förlossningen. Helt otroligt, istället delar dom sin erfarenhet med varandra.

Kramar

Snöat in på julfilmer

Benen var inte alls på topp och vädret var inte heller särskilt lockande till att ens försöka gå ut så det blev några filmer för min del i helgen. Och jag snöade in helt på att se några julfilmer som jag inte sett tidigare. Jag tycker det är så mysigt att se all julbelysning, julpynt och snön som oftast faller himla tjusigt eller ligger vackert på marken (inte slaskigt som det oftast är här). Det finns någon kvar … så jag har att göra någon annan ”tråkig” dag 🙂

Kramar

Melk

Melk, ny norsk serie. Vissa säger att den är SKAM´s ersättare, andra tycker inte det. Jag tänkte se den och skaffa mig en egen uppfattning. Jag tycker att den låter bra, 2 ensamstående som föder barn samma dag och sen förväxlas barnen på sjukhuset. Jag fastnade ju meddetbums för den turkiska serien som började på samma sätt, får se om jag fastnar för denna oxå :). Lagom långa avsnitt, runt 12 minuter! Den visas på Viafree.se.

Kramar

Filmtips

I.T: Pierce Brosnan i huvudrollen och sen har även Mikael Nyqvist en roll i denna filmen! Jag tyckte den var bra, spännande och helt klart sevärd! Tänkvärt och läskigt hur mycket som kan gå fel med ”dumma” människor bakom knapparna på datorer. The Longest Ride: För mig okända skådespelar MEN så bra! Tycker man om kärleksfilmer så är denna kanon! Här är det mycket kärlek, hamnar på bland mina topp 5.

The Intern: Robert De Niro och Anne Hathaway i en jättebra film! Filmen visar att man kan lära sig utav ALLA, oavsett ålder. Så härligt att se De Niros livsglädje och hans prioriteringar. En av mina topp 10.

Kramar

Äntligen tillbaka! 

Igår så började äntligen säsong 2 utav Förväxlingen! Det var ett tag sedan säsong 1 slutade och om någon bett mig säga vad som hände i sista avsnittet så hade jag inte kommit ihåg det. Men så fort 2:ans första avsnitt började så kom jag ihåg och det var precis lika spännande som ettan slutade! Jag är så glad över att denna turkiska serie är tillbaka, äntligen! Nu får vi se hur många avsnitt denna säsongen har, första hade ju 100 avsnitt, hoppas på minst lika många nu ;). Kramar