Malmö Redhawks – Frölunda

Igår var det dags för Movembermatchen – matchen för mens hälsa, förlåt Mäns hälsa. Första gången speakern sa det så blev jag lite konfunderad, det låter ju likadant när man säger det. Malmö spelade denna matchen i svarta tröjor med guld på, riktigt snygga faktiskt. Vi har många borta från spel pga diverse anledningar och har kallat tillbaka spelar från både höger och vänster och då är det extra kul att se att spelet fungerar rätt hyfsat ändå. Stundtals var det tom mycket bra! Första perioden var helt klart vår men sen var första halvan utav 2:a värdelös! Och då kunde Frölunda också göra 2 mål och gå om till 1-2. Men vi kvitterade senare och matchen gick både till förlängning och straffar! Jag tappade räkningen på hur många straffar det blev innan Frölunda till slut fick vinsten. Det var lite tråkigt men vi fick i alla fall 1 poäng!

Kramar

Malmö Redhawks – Linköping

Efter landslagsuppehållet så var det äntligen dax för match igen och till om med hemmamatch, Linköping kom till stan och var kvällens motståndare.

Vinnarna utav TV-pucken; Skåne, hyllades på isen!

Hela Skånelaget

Vi gjorde första målet, sen kom Linköping ifatt och gick om till 1-3. Vi fick in vårt andra mål och till slut även 3:an! Med 3 minuter kvar av matchen trodde man att den skulle gå till förlängning MEN med 40 sekunder kvar så fick Linköping in en fladdrande puck bakom Alsenfelt! BLÄ! Vi tar då ut honom och satsar på att kvittera, det gick inte! Dom satte 5:an i tom målbur. Här ser man hur fort det kan gå och hur det kan svänga i hockey. Idag gick det inte vår väg, tyvärr! Nu tar vi nya tag och vinner på torsdag mot Brynäs!

3-5 blev slutresultatet

Kramar

Malmö Redhawks – Karlskrona

Begav mig till Emporia och Apple store för att få hjälp med att fixa datorn. Han gjorde samma saker som jag redan gjort, trodde att dom skulle kunna ”trolla” MEN det sket sig! Efter det så blev det lunch/middag på Nilssons, deras räkmackor ska vara något utöver det vanliga MEN jag blev inte impad! Det hela serverades på ett bröd man kunde slå ihjäl folk med!

Sen var det dax för match, Karlskrona kom på besök denna lördagkväll. Forsell grattades för att han spelade sin 500:e SHL-match borta mot Luleå, värt att firas! Malmö krigade på hela matchen, Karlskrona hade chanser men det enda målet dom gjorde var vår Stefan Warg som stod för det! Pucken tog på hans skridsko och sen in bakom Alsenfelt. Det stod 2-1 när det var några minuter kvar av matchen, då tar Karlskrona ut sin målvakt och vi sätter 3:an i tom kasse! Härligt med ännu en seger! Nu är vi uppe på 5:e plats i tabellen.

Hugo gjorde straffläggning, han fick in 1 utav 4 puckar!

Efter matchen så hade Nichlas möte med några danska fans. Hugo och Hailey följde med och spanade in dom på nära håll.

Kramar

Malmö Redhawks – HV71

Vi anlände tidigt till arenan igår, nästan allra först ;). Vi spanade in dom nya matchtröjorna o shopen, Hawkan hade redan fått en ny tröja. Jag gillar att det är Malmö skyline nertill på tröjan. Igår så krigade Malmö på för fulla muggar i stort sett hela matchen, det var kul att se! Lite mindre kul att se var att spelare efter spelare utgick .. nu är det mååånga skadade i laget! Men tillbaka till matchen, HV hade inte många chanser alls och dom hängde inte riktigt med i vårt tempo så till slut blev dom lite frustrerade och det blev lite fighter emellanåt. Men vi tog hem ännu en seger med resultatet 3-1 och det kändes himla bra! Vi behöver lite segrar nu!

Kramar

Malmö Redhawks – Luleå

Marcus Magnertoft släppte pucken

Luleå kom på besök denna tisdagskväll. Inte så mycket folk i arenan idag, säkert mycket pga att MFF firade sitt guld här hemma i stan denna kväll. Förresten 20:e gången dom vunnit nu – kul och grattis till dom! Över till hockeyn, Luleå startade med 46 sekunder in i matchen med att göra mål. Men vi kom igen och Alvarez satte 1-1 MEN sen satte Luleå sin 2:a. Trots mycket tid kvar av period 3 och att vi plockade vår målvakt så lyckades vi inte få in pucken i mål. Vi spelar inte dåligt men har en hel del missar plus att vi inte lyckas få in pucken i mål så klart, vilket jag tror bidrar till att vi inte tar nån seger. Hoppas det vänder snart!

Lite heta känslor

Time Out

Kramar

Skridskoskola 

Ja, alltså det var inte jag som gick på skridskoskola idag även om jag oxå hade behövt det! Utan det var Hugo som har börjat på skridskoskola och idag var det dax för träning. Tänk, dom små knattarna har redan träning 2 dagar i veckan men det krävs kanske om man kanske ska lyckas i denna sport. Hugo är bättre både på att stå och ta sig fram på isen än jag någonsin varit, jag släppte aldrig sargen! Det var så kul att se honom därute, han kämpar på och kör på i 180 tills all energi plötsligt tar slut.

Viggo och Hugo – vänner även på förskolan.

Lillasyster sysselsätter sig med att klättra lite

Ska koppla fast kaninen i vagnen

Kramar

Malmö Redhawks – Örebro 

Igår var det hemmamatch, Örebro kom på besök. Dom har visat sig ha en bra målvakt och igår visade dom också att dom har ettriga utespelare! För mig som satt på läktaren var det en rörig match! Det var mycket kamper överallt, inte många passningar som satt för vår del, inget skönspel så långt ögat kunde se överhuvudtaget från något utav lagen. Hade någon pucken så hade den genast 2-4 motspelare på sig och kom ingenstans med sitt spel, jag satt och väntade på att någon skulle komma fri hela tiden och åstadkomma något sorts ordentligt spel men icke sa nicke. Undrar om spelarna också tyckte det var rörigt? Det måste ta mycket på energin att spela på det sättet OCH idag är det match igen, i CHL!

Malmö låg under men arbetade sig upp till 2 lika så det blev förlängning. Men där drog vi på oss en utvisning och då gjorde Örebro mål, såklart! Det är tufft att få/ta en utvisning i övertid, sällan det inte blir mål då! Men vi fick 1 poäng, alltid nåt!

Kramar

Malmö Redhawks – Brynäs

Världens goaste Hugo stod och kollade på värmningen i sin målvaktsutrustning.

Brynäs kom på besök denna fina lördag. Nästan lite synd att bege sig in i arena denna dag  men så klart gör man det när det är match! Brynäs gick ut hårt och tog ledningen med 1-0 men Malmö gjorde snabbt 1 lika. I andra perioden så hade vi 17-4 i skott och gjorde 3 mål till. Det såg ut som att Malmö har en extra växel att lägga in när det verkligen behövs och Brynäs hade verkligen svårt att orka med. I 3:e perioden fick även Nichlas göra ett mål! Dom övriga målskyttarna var Lerby, Bryggman, Arell och Storm, som sagt många som kan göra mål i vårt lag! Skönt med 5 mål från vår sida, bra att ha i målskillnad!

5-1!

Söta Hailey väntar på sin pappa efter matchen

Kramar

SHL-premiär och derby

Höstfina barnbarn på väg till match

Så var det dax för SHL-premiär och det var på hemmaplan mot Rögle, alltså ett derby. Mer än halva släkten var på plats för att se denna match och försöka hjälpa Malmö till seger. Nästan 10.000 var vi i publiken dagen till ära. Trodde faktiskt att det skulle vara fullsatt men det var det inte. Malmö spelade bara bättre och bättre ju längre matchen pågick och Rögle hade inte en chans att hänga med i vårt tempo. Matchen slutade 5-0 till oss!! Något som är kul att se i år är att vi har många målskyttar så motståndarna vet aldrig vem som laddar för skott. Det känns lovande för oss denna säsongen och kan bli tufft för våra motståndare. Läget i tabellen just nu är vi på första plats med 3 poäng och 5 i målskillnad – precis som i fjor … bra början åter igen!

Nichlas arbetade hårt framför mål i 5 mot 4 spel

Peter fyllde 4o och Nichlas hade ordnat en klubba med autografer på

Det hade fräschats upp nere i arenan – riktigt mysigt där nere nu

Kramar

CHL-match hemma

Så var det dax för en hemmamatch i CHL. Det var norska Stavanger som kom på besök. Det är på gamla isstadion om ett par matcher spelas nu, då arenan är upptagen. Men så lite folk som där var igår så behövdes inte arenan! Hoppas att Malmö går vidare i detta och att det kommer mer publik då! Hallå det är Champions Hockey League, en stor turnering! Våra svenska lag spelar riktigt bra än så länge!

Jag satt så att jag såg när Malmö äntrade isen och knäppte av en hel drös med bilder då dom kom in. Tyckte att det såg fräckt ut med det blixtrande ljuset, röken och bara några mörka figurer som kom in på isen!

Norska Stavanger kom på besök.

Malmö spelade upp sig och i 3:e perioden så såg det riktigt bra ut! Och i slutet av perioden så satte Alvarez äntligen 2:an i mål! Vi kunde hålla tätt resten av minuterna och vann! Det var sköna poäng och vi ligger nu på andra plats i vår grupp.

Ett anfall som blev mållöst

Långt om länge fick vi in det andra målet och kunde fira en seger!

Kramar