Lite söndagsmys

På eftermiddagen så gick jag över till dotra och familj för att umgås en stund. Barnen blev  sååå glada när dom såg mig, det känns så gott i mitt hjärta. Hugo ville genast att vi skulle spela hockey, Hailey var med en stund sen började hon busa istället. Hon tog sin mammas lykta, sa hejdå och gick iväg hahahaha lilla toka. Vi åt lite tacos och bägge barnen åt mycket och med god aptit oxå! Till dessert åt barnen och jag clementin. Jag bokade en date med Hugo och han blev jätteglad och sprang genast till sina föräldrar och berättade vad vi skulle göra. Så liten och så förståndig kille <3.Vi ville alla titta på när Dotra gjorde kaffe till oss på sin nya maskin. Jag fick en koffeinfri latte, supergod! Man smakade att det är jättegoda bönor! Liten och nätt var maskinen oxå! Hugo skakar rumpan med Bolibompadraken

Hailey rymmer med ljuslyktan <3

Kramar

Lördag med lilla familjen

Hugo hjälper Sandra uppför trappan – drar i hennes tröja 

Dotra och jag körde iväg till Mobilia för att handla, vi lyckades fylla bilen med diverse bra fynd, både i matväg och annat. Lindex bjöd barnen på vars en Bamsetidning och Bamsedricka, det blev uppskattat och drycken gick ner i ett nafs. Sen begav vi oss hem till dom för att äta middag tillsammans. 10 minuter efter vi kom hem så kom Nichlas oxå hem och barnen blev som galna! Dom satt som klisterlappar på honom resten av kvällen och det var bara han som dom ville göra allt med … han var saknad under sin roadtrip.

Vi såg Malmö – Skellefteå på TV, blev förlust tyvärr.

Kramar

Några timmar med Hailey

Hämtar ”mer” klossar som hon själv säger

Hugo hade hockeyträning och jag passade lillasyster. Vi började med att bygga ett stort torn till Hugo som han skulle få när han kom hem igen, det blev högre än vad Hailey är :). Att passa/umgås med den lilla tjejen är inga problem alls! Hon lyssnar och snackar och går med på det mesta som man föreslår, blir nog ändring på det i tonåren ;). När det är något som hon tycker är kul så säger hon ”igen” och så ska vi upprepa det roliga hela tiden. Efter en liten lekstund så duschade vi och kröp i pyjamasen, efter det så åt vi lite kvällssnack i soffan framför nåt roligt barnprogram. När vi sen pussades godnatt och jag la henne i sin säng så somnade hon i samma stund som huvudet landade på kudden. Hon är så duktig <3 – världens bästa tjej!

Kramar

Låång torsdag

Höst ute

Lång och intensiv dag på jobbet idag för mig, jag började tidigt och var ensam i receptionen fram till lunchen och jag blev fullständigt nerringd om allt möjligt. Efter lunchen så fortsatte det likadant så kl 15 när telefonen stängde var jag helt slut i huvet! Och på toppen av allt så skulle jag arbeta en timme extra idag tjoho! Maja var nog oxå lite trött för ett tu tre så hade hon en gardin över huvudet 🙂

Efter jobbet så begav jag mig hem till dotra och barnbarn. Vi åt middag tillsammans, barnen och jag spelade hockey en stund sen blev det en snabbdusch innan vi mös en stund i soffan och tittade lite på första perioden av hockeymatchen Växjö – Malmö. Den slutade för övrigt med vinst för Malmö, äntligen!!

Kramar

Hailey o mormortid

Lite mys med kaninen 

Jag fick några timmar ensam med denna lilla tjejen idag. Hon är så duktig och snäll och gosig. Idag skulle hennes kanin vara med hela tiden oavsett vad vi lekte eller gjorde. Hailey härmar ALLA ord man säger nu förtiden, hon sitter bredvid en och låter som en liten papegoja. Hon säger tom 3 ord i följd nu och det är TIDIGT! Och hon har oxå fått beröm för sitt prat både på förskola och BVC, så det är inte bara vi i familjen som tycker hon är duktig. Idag tittade vi en stund på Peppa Pig och det var en där som grät. Jag sa att den var ledsen men nu var allt bra igen. Men hon kunde inte glömma det utan sa ledsen många gånger därefter och jag fick förklara samma sak igen och igen och igen och sa ”um”. Lite senare när jag skulle gå hem sa hon -”hejdå mormor” och vinkade … <3.

Kramar

Lomma beach

Dotra kom på idén att köra till Lomma Beach för att ta en promenad på stranden. Men när vi kom dit och hade parkerat så ändrade hon sig, hon hade inte tagit med regnet i planeringen. Så helt plötsligt tyckte hon att det var en urkass idé! Vem promenerar på stranden i ösregn liksom?? Så vi åt vårt mellis i bilen, på parkeringen, på Lomma Beach och sen körde vi hem igen. Men vi fick sett några mastar på några båtar, några sanddynor och så körde vi på strandpromenaden 🙂

Brandman Hailey

Väl hemma igen i värmen så började Sandra och Nichlas med att laga middagen, jättegoda fiskburgare och sötpotatispommes, medans jag lekte med Hugo och Hailey. Barnen och jag hann med att lägga pussel, leka brandman, rita och spela hockey, innan maten var klar. Efter maten så badade jag Hailey och hon passade på att skvätta ner mig så jag var nästan lika blöt som hon var. Vi var lagom färdiga med badet när dotra och Hugo kom hem med lördagsgodiset, så då hade vi alla en mysstund i soffan.

Kramar

Kvällspromenad 

Jag kände mig rastlös så jag hämtade barnbarnen och tog ut dom på en kvällspromenad. Det blev en runda till och i Pildammsparken, Barnens trädgård, en tur runt dammen och så en liten stunds lek på Stock o Sten, totalt en och en halv timme var vi ute. Det var himla mysigt och vi snickesnackade om allt möjligt såsom att kastanjeträden är på G, vi såg dom hänga där högt uppe i träden, vi var oxå ganska säkra på att polishelikoptern flög där uppe för att det varit MFF-match. Vi snackade även om att hösten är på G då löven börjar falla ner till marken och att solen var på väg att gå o lägga sig då månen kommit fram. Det är underbart att höra hur Hugo resonerar om saker, Hailey säger inte så himla mycket än MEN hon lyssnar och verkar hålla med oss emellanåt :).

Kramar

Hämtar Hugo 

Jag följde med dotra och Hailey till förskolan för att hämta Hugo idag. Hans sista dag denna veckan och den sista som jag kunde innan jag börjar arbeta igen. Han blev sååå glad över att jag var med .. när han fick syn på mig så fick jag en stor kram och jag hörde hör hur personalen sa awww i bakgrunden! Hailey känner sig inte särskilt främmande där, följer efter och pratar gärna med folk! Verkar lovande då hennes inskolning börjar på måndag, jag håller tummar och tår för att det ska gå bra för henne!

Kramar

Barnvakt 

Jag har precis haft 24 timmar med mina små hjärtan. Man får så många härliga skratt tillsammans med dom, det händer något roligt nästan hela tiden! Men det går oxå i ett hela tiden och det är inte alltid dom springer åt samma håll. En tror att han är vuxen och att han numera kan göra allt själv och den andra tror att hon kan lika mycket som han … det kan bli rätt kaotiskt emellanåt. Hailey såg även till att jag hade något att göra inatt, lilla tokan! Hon borde verkligen behöva sömnen .. efter allt det springandet hon gör varje dag.

Hailey gör lite kvällsyoga

Hailey slocknade själv i sin säng efter 10 minuters snickesnackande med sig själv. När hon sov så läste Hugo och jag en bok, sen sa jag godnatt och innan jag hann släcka lampan så sov han – dom e så duktiga <3. Världens bästa ungar!

Idag var vi oxå nere på gården ett par timma. Det kördes med bilar och när man väl fann en parkeringsplats så parkerades dom oxå sida vid sida. Sen spelade vi även lite hockey, vi var alla i samma lag och när vi gjorde mål så skrek att MÅL och höjde armarna till skyn. Sen skulle vi ALLA göra en gruppkram, det gör man när man gör mål, sa Hugo.

Mycket viktigt att man parkerar rätt

Hugo gör mål och Hailey skriker MÅL och höjer på armarna <3

Kramar

Morgongäster

Så kom augusti månad, redan! Och vem kom oxå? Vem ringde på dörren imorse och goa o glada står där utanför med en latte i handen till mig, om inte dessa små liven med sin mamma! Mina bästa! Dom hade tagit sig ut på en morgonpromenad och kom på hur man bäst väcker sin mormor/mamma – man kommer med kaffe! Dom små fixade lite med cd-spelare, nycklar, piratskepp och en nagelfil medan deras mamma och jag kunde snacka lite. Mysigt uppvaknande!

Kramar