Lillördag

Här är det snurra runt som gäller – Hailey tar i från tårna!

Efter en lite längre arbetsdag än vanligt så avslutade jag dagen hemma hos dotra och barnbarn. Vi åt god paj med lite grönt till som dotra lagat och hade bara mysigt umgänge tillsammans. Det är så viktigt för mig att få sån här mystid med mina kära, då mina batterier alltid blir laddade utav deras värme och kärlek.

Kramar

Kräksjuka in da house och 4-målsskytt!!

En glimt utav dotras fina lägenhet …. älskar denna vy!

Bygger lite pussel 

Jag passade Hailey medans dotra tog Hugo på sin skridskoskola igår. Hon och jag hade det hur bra som helst, vi byggde Duplo och hade det jättekul. Vi skulle bygga med endast ett par sorters klossar men ibland tassade vi till oss med att låtsas ta andra klossar men sen ratade vi dom genast genom att skratta. Hon har humor denna lilla tjejen. Sen fick även hennes kanin hjälpa till att bygga: då satte hon en kloss vid kanins öra och låtsades att han satte fast den själv <3.

20 minuter efter att hon somnat så hör jag hur hon gråter efter nappen. Jag rusar in och börjar känna i sängen … känner något vått och varmt! Tänder lampan och finner då hela sängen nerkräkt! Och det rotar jag i!! Så kom då kräksjukan och jag var på plats, igen! I 4 timmar satt jag med henne i famnen – hon försökte sova lite mellan kräkanfallen. Dotra tog hand om kräktvätten och städningen när Hailey dissade spannen och spyorna kom på golvet istället och så fick hon inhandla lite ”snäll” mat till magen. Nu är den stora frågan?! Kommer jag att klara mig??

Medan Nichlas glänste på bortais genom att göra 4 mål så torkade vi spya och sanerade hela huset – the glamorous Life of a hockey wife!

19 år sedan någon gjorde 4 mål i högsta serien!

Kramar

Barnvakt

Jag skickade iväg dotra och svärson på lite egentid vilket innebar att jag fick då chansen att ensam umgås med dessa 2 godingar. Vi byggde Duplo, det blev en isrink där en match utspelade sig, vi tittade även lite på hockeyn på tv;n, barnen körde på sina djurfordon, vi åt kvällsgröt och vi hann även med lite ostbågar som lördagsgott inne i soffan till Bolibompa, Dom är så lätta att ha att göra med och idag var det inga sura miner utan alla var sams hela tiden. Man kan knappt ha en mysigare lördagskväll än detta.

Världens finaste ungar <3

Haileys söta morgonskor, små lamm.

Dom lekte brandmän och rykte ut och släckte eld på flera ställen i huset. Bilen körde både bak och fram och dom satt kors och tvärs över den – för fram tillsammans skulle dom bara!

Kvällsgröten – bägge skulle sitta på samma stol och äta <3

Kramar

Lever på smärtstillande!

Tidig morgon så började jag med tabletter och det blev en spruta till lunch, ingen bra dag idag heller! Men jag klarade av att jobba och även efter jobbet att byta av Nichlas och passa barnbarnen en stund innan dotra kom hem från skolan. Dessa små ljuvliga varelser som hade så mycket att berätta när jag kom hem till dom. Vi hann spela lite hockey innan mamma kom hem, sen åt vi en jättegod middag tillsammans innan jag begav mig hem.

Ett tu tre så är Hailey en nakenfis och drar i byrålådan – hon ska ha en pyjamas på sig!

Det blev match framför datorn idag, jag hoppas kunna gå på lördag!

Kramar

Underbara Hailey

12 timmar sov denna snäckan. Synd jag inte kunde göra detsamma. Låg och lyssnade på hennes ljud och när jag inte hörde något så fick jag in o kolla henne. Först vid 4 tiden tror jag att jag somnade. Vi gick upp och fixade frukost, gröt, macka och lite juice till fröken och nästan allt gick ner. Under tiden snickesnackade vi och så sjöng vi ”lille katt”, hon är så duktig på att sjunga! Sen blev det lite pusselbygge och även det är hon himla duktig på! Hon vet vad alla djuren heter och hur dom låter. Sen läste vi lite Bamse och så letade vi efter draken i 10 minuter, det tyckte hon var himla kul. Till slut kom hon på att om hon lägger handen där draken är så slipper hon bläddra hela tiden för att hitta den, otroligt! Hon är smart den här lilla tjejen, hon är rolig och har humor och hon är himla mysig att umgås med ensam, man ser hennes personlighet mer då när hon inte apar efter storebror.

  

Kramar

Nyårsdagen tillsammans med Hailey

Idag gick jag och hämtade Hailey, höll på att få en liten avundsjuk Hugo på köpet, för en övernattning hos mig. Det är Haileys första ”sova borta natt” ever! Vi började med att vara ute en stund på gården innan vi gick in för att leka. Vi lagade maten tillsammans och Hailey ”smakade” på tomaterna hela tiden, när vi sen var överens om att det var den sista så smög hennes lilla hand fram och tog en till samtidigt som hon tittade åt andra hållet, sen tittade hon på mig och började skratta, tokan! Tillsammans bäddade vi hennes säng och hon hade full koll på att hennes kudde och filt var i väskan hon packat med sig. Hon släpade in den i rummet och plockade sen upp grejorna, hon slängde även in en blöja och så Hugos Malmötröja hahahaha.

Mys med kaninen

Denna lilla tjejen skalar sina clementiner helt själv <3.

Kramar

Umgåtts med dom bästa

Jag var tidigt upp i morse, åt en snabbfrukost och cyklade sen till dotra med en massa mat. Jag hade med mig mat så jag kunde bjuda dom på lax med en frisk gurksallad på. Och sen hade jag med mig en massa som vi ska använda imorgon när vi lagar nyårsmiddagen. När jag kom till dom så körde dotra för att inhandla det sista till imorgon, bla färska räkor. Det blev ett snabbt byte i bregottfabriken och jag började genast laga lunchen. Det var himla mysigt att umgås med barnbarnen utan sina föräldrar, dom åt lunchen och en clementin till efterrätt samtidigt snickesnackade vi en massa. Sen la jag Hailey för vila och Hugo och jag gick in och läste en bok, efter 10 minuter sov även han. Då kom dotra hem och hon och jag åt lunchen tillsammans och fick umgås på tu man hand en stund innan vi väckte barnen. Jag hade lovat Hugo att vi skulle bygga med Duplo och Hugo GLÖMMER INTE. Jag tror att vi satt 1 timme på golvet och lekte med djuren i parken som sen helt plötsligt förvandlades till en hockeyrink och gubbarna blev spelare istället för djurskötare, hahaha fantasin flödade.

Jag fick fina nyårsgåvor av dotra <3

Kramar

Sista fredagen 2017

Efter jobb idag så mötte jag upp dotra och barnbarn i Pildammsparken för en stunds lek. Det var riktigt fint väder och solen visade sig faktiskt idag, så varför inte ta till vara på det och vara ute en stund. Man märker att ljuset är på väg tillbaka redan, det är ljusare när jag går från jobbet kl 4 nu, än det var förra veckan. Så härligt!

2 hoppetossor 

Studsmattan och äpplet var roligast idag

Förresten så klippte jag 6 cm till på jobbet idag, så nu är det 137 kvar!

Kramar

Juldagen

La mig med huvudvärk igår och jodå, jag vaknade med migrän åter igen! Blev en spruta, somnade igen och vaknade sen precis innan min bokade tid i tvättstugan började. Perfekt att tvätta idag då jag fick bla ett nytt underlakan igår, som jag önskat mig av tomten. Lite senare kom dotra och små tomtenissar på besök, Vi var ute en stund men sen vill Hugo in till mormor. Det blev en stunds lek och bus och så hängde alla med mig ner i tvättstugan och hjälpte mig ta upp tvätten. Nu ska det bäddas rent med även den nya kudden :). Sen ska det ses på nya säsongen ”Fröken Frimans krig” som börjar ikväll.

Hur gulligt är det inte med små tomteluvor <3

Kramar

Luciafirande

I väntan på lillasysters luciatåg så spanar Hugo, vår egen lilla pepparkaksgubbe, in det goda fikabordet. Barnen hade bakat lussekatterna och pepparkakorna själva, hur gulligt är inte det.

Dom var så söta när dom små liven promenerade in  … små lucior, tomtar, tärnor och pepparkaksgubbar. Men så fort alla fått syn på sina familjemedlemmar så upplöstes luciatåget! Men ingen hade räknat med något annat heller, dom är för små för att stå kvar och sjunga för oss. Dom satt istället i någons knä och så sjöng vi ALLA tillsammans istället, det blev hur mysigt som helst. Jag är så glad att jag kom iväg på ett luciafirande idag iallafall och bägge barnen blev glada när dom såg mig, känns gott i hjärtat!

Haileys första luciafirande på förskola – i fjor satt hon med tomtemössa i vagnen medan vi tittade på Hugos luciafirande, då var han iklädd en Elf-dräkt.

Kramar