Lomma beach

Dotra kom på idén att köra till Lomma Beach för att ta en promenad på stranden. Men när vi kom dit och hade parkerat så ändrade hon sig, hon hade inte tagit med regnet i planeringen. Så helt plötsligt tyckte hon att det var en urkass idé! Vem promenerar på stranden i ösregn liksom?? Så vi åt vårt mellis i bilen, på parkeringen, på Lomma Beach och sen körde vi hem igen. Men vi fick sett några mastar på några båtar, några sanddynor och så körde vi på strandpromenaden 🙂

Brandman Hailey

Väl hemma igen i värmen så började Sandra och Nichlas med att laga middagen, jättegoda fiskburgare och sötpotatispommes, medans jag lekte med Hugo och Hailey. Barnen och jag hann med att lägga pussel, leka brandman, rita och spela hockey, innan maten var klar. Efter maten så badade jag Hailey och hon passade på att skvätta ner mig så jag var nästan lika blöt som hon var. Vi var lagom färdiga med badet när dotra och Hugo kom hem med lördagsgodiset, så då hade vi alla en mysstund i soffan.

Kramar

Kvällspromenad 

Jag kände mig rastlös så jag hämtade barnbarnen och tog ut dom på en kvällspromenad. Det blev en runda till och i Pildammsparken, Barnens trädgård, en tur runt dammen och så en liten stunds lek på Stock o Sten, totalt en och en halv timme var vi ute. Det var himla mysigt och vi snickesnackade om allt möjligt såsom att kastanjeträden är på G, vi såg dom hänga där högt uppe i träden, vi var oxå ganska säkra på att polishelikoptern flög där uppe för att det varit MFF-match. Vi snackade även om att hösten är på G då löven börjar falla ner till marken och att solen var på väg att gå o lägga sig då månen kommit fram. Det är underbart att höra hur Hugo resonerar om saker, Hailey säger inte så himla mycket än MEN hon lyssnar och verkar hålla med oss emellanåt :).

Kramar

Hämtar Hugo 

Jag följde med dotra och Hailey till förskolan för att hämta Hugo idag. Hans sista dag denna veckan och den sista som jag kunde innan jag börjar arbeta igen. Han blev sååå glad över att jag var med .. när han fick syn på mig så fick jag en stor kram och jag hörde hör hur personalen sa awww i bakgrunden! Hailey känner sig inte särskilt främmande där, följer efter och pratar gärna med folk! Verkar lovande då hennes inskolning börjar på måndag, jag håller tummar och tår för att det ska gå bra för henne!

Kramar

Barnvakt 

Jag har precis haft 24 timmar med mina små hjärtan. Man får så många härliga skratt tillsammans med dom, det händer något roligt nästan hela tiden! Men det går oxå i ett hela tiden och det är inte alltid dom springer åt samma håll. En tror att han är vuxen och att han numera kan göra allt själv och den andra tror att hon kan lika mycket som han … det kan bli rätt kaotiskt emellanåt. Hailey såg även till att jag hade något att göra inatt, lilla tokan! Hon borde verkligen behöva sömnen .. efter allt det springandet hon gör varje dag.

Hailey gör lite kvällsyoga

Hailey slocknade själv i sin säng efter 10 minuters snickesnackande med sig själv. När hon sov så läste Hugo och jag en bok, sen sa jag godnatt och innan jag hann släcka lampan så sov han – dom e så duktiga <3. Världens bästa ungar!

Idag var vi oxå nere på gården ett par timma. Det kördes med bilar och när man väl fann en parkeringsplats så parkerades dom oxå sida vid sida. Sen spelade vi även lite hockey, vi var alla i samma lag och när vi gjorde mål så skrek att MÅL och höjde armarna till skyn. Sen skulle vi ALLA göra en gruppkram, det gör man när man gör mål, sa Hugo.

Mycket viktigt att man parkerar rätt

Hugo gör mål och Hailey skriker MÅL och höjer på armarna <3

Kramar

Morgongäster

Så kom augusti månad, redan! Och vem kom oxå? Vem ringde på dörren imorse och goa o glada står där utanför med en latte i handen till mig, om inte dessa små liven med sin mamma! Mina bästa! Dom hade tagit sig ut på en morgonpromenad och kom på hur man bäst väcker sin mormor/mamma – man kommer med kaffe! Dom små fixade lite med cd-spelare, nycklar, piratskepp och en nagelfil medan deras mamma och jag kunde snacka lite. Mysigt uppvaknande!

Kramar

Lugn dag

Idag mörklades de grå på huvudet! Dom blir fler och fler och fler så jag kan bara konstatera att jag komma bli en gråhårig tant om några år. Inget fel med att vara gråhårig MEN jag vill inte vara det än. När jag är äldre och sitter på hemmet är det ok men inte nu. Jag cyklade sen till dotra och barnbarn. Vi åt lite mellis och gick sen till lekparken ett par timmar. Efter det så åt vi även middag tillsammans. Jag fick kämpa som ett gehu för att Hailey inte skulle somna innan maten! Hon kan lägga sig till rätta var som och sen somna, helt otrolig på det! Så jag fick hålla världens cirkus och försöka komma på allt möjligt att göra för att hålla henne vaken – jag lyckades och hon hann även bada och äta kvällsmål innan hon slocknade. Heja mig 🙂

Lilla MyKramar

Umgänget fortsatte

Barnen sov gott hela natten, värre var det för mig. Jag har svårt för att sova borta! Annan säng, annan kudde och sen låg jag och lyssnade efter barnen hela tiden! Jag sov kanske 1 timme innan Hailey vaknade till och fick komma in till mig. Vi gick alla upp 6 … då hade jag legat vaken 1 timme redan. Hugo fick lära mig hur man gör smoothie och vart alla ingredienserna fanns, han hade full koll!
Morgonlek: ut och resa med sommarhatt och vagn. Lek ute på gårdenKramar

Misommarafton 

Vi körde till Hallongården för att dansa runt midsommarstången. Det var himla trevlig arrangerat med livemusik och sång. Folk som satt runt om midsommarstången med sina picknickkorgar och åt olika gotter. Kl 14 startade dansen och det var en massa som ville dansa, både stora och små deltog. Jag tror att ett tag så var det 3 ringar runt stången.  Efter Hallongården så begav vi oss till Lindeborg och mina föräldrar. Där fick barnen klä en liten stång som morfar L hade fixat med. Sen blev det även lite dans runt om den, både Hugo och Hailey hade så kul så dom skrattade högt, underbart ljud! Vi åt en massa god mat tills det nästan sprutade ur öronen på oss!  Det var en riktigt mysig midsommarafton. Och trots att regnet kom så kunde vi sitta ute hela tiden under markiser och parasoller utan att bli våta. Precis så det ska vara på sommarkvällarna. Kramar

Hämta Hugo

Vad är detta för en spretig sak??Lillasyster Hailey i hissen – redo för att gå och hämta Hugo. Jag behövde få lite frisk luft så jag följde med när dotra skulle hämta världens bästa kille på förskolan. Efter hämtningen så tradade vi in på en gård så dom kunde få  leka av sig lite. Och jag passade på att fotografera växtligheten där. Nåt va vitt, nåt va gult och nåt va spretigt! Jag har ingen aning om vad dom heter! Lite kyliga vindar idag – långärmat behövdes!Kramar

Mysig fredag

Efter frukosten imorse så begav jag och Hugo oss ut för att spela lite fotboll igen. Milo såg oss och kom oxå ut … dom skrattade så härligt gott idag igen, i synnerhet när Stella jagade dom. Finns det något härligare än barnskratt som kommer direkt från hjärtat??!!Efter lunchen packade vi ner alla hans saker och promenerade hem till hans familj igen. Bollen fick följa med hem, den skulle absolut visas upp för mamma och pappa!Hugo och jag spanade på kastanjsblommorna En stund senare var dotra, barnbarn och jag iväg igen. Vi skulle gå till slottsparken för att se om dom fina tulpanerna var kvar? Men mina ben pallade inte så långt, så vi landade på en lekplats istället. Lite senare gick vi till fotbollsplanen för Hugo ville spela mer fotboll. Dotra fick spela denna gången, plus en kille i samma ålder som Hugo hängde på och spelade lite med dom. Så lätt barn får kontakt med varandra, i detta fallet en boll som lockar och helt plötsligt så spelar dom tillsammans. Syrenerna blommar för fullt nu – doftar ljuvligtKastanjeblommaParaply eller parasoll?? Hailey tyckte oxå om att springa om omkring på planen – hon löper med stora steg nuKramar