En bättre tisdag

Idag fick optikern sig en känga, jag hade tänkt mycket fram och tillbaka MEN NÄ hon skulle veta vad hon gjort. Jag fick aldrig pratat med henne utan det var en vänlig själ som hjälpte mig. Vårt samtal resulterade i en ny synundersökning med en annan optiker och ett par nya glasögon till halva priset! Man ska inte acceptera dåliga saker!

Jag styrde receptionen ensam hela förmiddagen. Jag hade fullt upp hela tiden MEN jag klarade det galant, om jag får säga det själv. Jag gillar att vara där ensam och ha koll på hela läget MEN det var oxå skönt när de 3 andra stolarna blev tillsatta på eftermiddagen och jag kunde överlämna lite arbete till dom kollegorna.

När Hemköp sen kom med min varuleverans så fick jag en bukett röda rosor i gåva. Det kändes lite som en ”tack för ett bra jobb, bra att du stod på dig, tack för att du handlar hos oss”-bukett. Jag tyckte det var himla trevligt att få och det piggade upp ytterligare.

Kramar

 

I ögats tecken

Nu är ögonkliniken riven … nästa hus på tur är vårt gamla. Det är inte mycket på området som är sig likt längre och det är i stort sett bara en gata som är öppen igenom sjukhusområdet nu.

Efter jobbet så var det min tur att bege mig till en ögonklinik men det var inte ruinen oxå området jag skulle till utan denna kliniken ligger mitt uppe i stan. Det går mycket snabbare att få tid hos privata kliniker än hos regionen, tråkigt men sant. Jag kunde varit där redan 4 dagar efter att dom fick remissen MEN den tiden var opassande för mig, så det tog lite längre tid –  hela 2 veckor MEN hade det varit inom regionen så hade det nog tagit 3-6 månader. Stor skillnad.

Denna pupillen är inte att leka med!! Den gjorde det himla jobbigt för mig att ta mig hem efter undersökningen! Ljuset/solen var mycket irriterande så det blev ingen matshopping som jag hade behövt! Tror jag beställer hem till imorgon istället så slipper jag asa på allt. Jag var bara glad att jag kom hem överhuvudtaget!

Kramar

 

Härliga svenska äpplen

Nu finna det så härliga svenska äpplen i butikerna! Min favorit är Discovery, jag gillar deras krispighet och så är dom lite sura som jag gillar. När jag delar dom så är vissa så himla vackra inuti! Det röda från skalet går in i köttet. På något sätt så känns det mindre besprutat och mer äkta när dom ser ut så här. Ingen aning om det är så men dom ger mig den känslan.

Så fort jag kom hem från jobbet idag så började jag röja på balkongen. Jag plockade ner vindskydden som jag satt upp under sommarsäsongen, man vill ju inte att stormen som ska komma får tag i dom och flyger iväg med hela rasket! Dom har ju gett oss en klass 1 varning så det gäller att hålla i hatten!

Kramar

Nytt balayage

Hemmagrundfärgad landade jag i stolen hos Hang igen, dax för en klippning och nytt balayage. Vi behöll mycket på längden, bara lite finjusteringar och så tunnade hon ut det en del. Sen var det dax för slingorna! Jag ville att dom skulle synas mer än senast och hon var på det genast. Vi sa guldaktigt på samma gång. Väl inplastad och jag väntar spänt på resultatet.

Tada! Det syns klart MERA än förra gången och just nu känner jag mig lite som en blondin. men det är väl en vanesak antar jag. Mycket mer liv i håret än innan och det ville jag ha.

Kramar

Sjuk

Vackra blommor i rabatten 

Det är så himla tråkigt att tillbringa helgen på soffan/i sängen! MEN när kollegor arbetar när dom är sjuka SÅ blir jag så klart oxå kass .. bara det att mitt kommer till ledigheten. Det är tråkigt när folk inte blir hemma när dom är sjuka! I fredags vaknade jag med halsont och för varje timme som gick så blev jag kassare och kassare. När jag kom hem så tog jag piller och sen har jag legat sen dess!! Halsont, frysningar, hosta, huvudvärk och så en snorig näsa har gjort mig helt utslagen!

Igår såg jag filmen Lion – helt klart sevärd! Verklighetsbaserad.Kramar

Uppiggande

Det var en låååång arbetsdag idag! Inte fler timmar än vanligt men den gick långsamt mot sitt slut idag. Försökte fokusera på arbetet och lyckades första halvan av dagen, andra halvan av dagen så flög tankarna iväg. Och det var precis som att dotra kunde känna av mina känslor idag för en halvtimme innan jag slutar på jobbet så kommer hon förbi och lämnar fina gåvor till mig. Hon e så fin som tänker på mig när hon hittar något fint OCH jag blev så glad över att hon kom förbi i just den stunden som hon gjorde, jag behövde det!  Kramar

Synundersökning och pusselbygge

Glad i hågen begav jag mig till optikern för att göra en synundersökning och för att köpa nya glasögon. Jag är inget stort fan utav den undersökningen, jag tycker att det är så svårt att avgöra vilken av bilderna som är skarpare än den andra! När man sen byter öga och är halvblind utav att den varit i mörker så är det ännu svårare! Men med alla deras apparater så brukar dom ändå komma fram till ett bra resultat. MEN idag blev det ett annat resultat –  inga nya glasögon utan en remis till ögonläkare! Tråkigt! Chockad försökte jag handla mat efteråt det gick sådär, jag kom hem med bara hälften av det jag behövde. 

Lite senare fick jag en betydligt trevligare avslutning på denna tisdag, då jag åt middag med dotra och hennes familj. Vi byggde pussel och Hugo börjar fatta galoppen ordentligt nu hur man ska kolla och leta efter bitar – han är så duktig! Hailey försökte först oxå bygga men sen övergick det till att försöka bända loss det Hugo och jag byggt, lilla busan.

Filmtips

I.T: Pierce Brosnan i huvudrollen och sen har även Mikael Nyqvist en roll i denna filmen! Jag tyckte den var bra, spännande och helt klart sevärd! Tänkvärt och läskigt hur mycket som kan gå fel med ”dumma” människor bakom knapparna på datorer. The Longest Ride: För mig okända skådespelar MEN så bra! Tycker man om kärleksfilmer så är denna kanon! Här är det mycket kärlek, hamnar på bland mina topp 5.

The Intern: Robert De Niro och Anne Hathaway i en jättebra film! Filmen visar att man kan lära sig utav ALLA, oavsett ålder. Så härligt att se De Niros livsglädje och hans prioriteringar. En av mina topp 10.

Kramar

Filmsöndag

Jag kan inte bestämma mig och den nya röda kappan är en hiss eller diss?! Den var lite mer orange i färgen än jag trodde MEN i övrigt är den snygg i både modell och detaljer och jag tycker även att den sitter perfekt på mig. Ska jag våga sticka ut lite eller ska jag försvinna i mängden, som jag brukar göra! Vilket I-landsproblem jag har.

Jag fick sett Bridget Jones´s Baby idag, den var himla kul! Och den bästa utav dom filmerna tycker jag. Alla som ser den sitter säkert och tror/hoppas på att EN särskild utav de 2 ska vara pappan. Filmen höll en på halster ända in till slutet och jag blev faktiskt lite besviken på svaret, jag hoppades på den andra ;).

Idag blev det lite thaigryta till middag – extra stark o mumsig idag!

Kramar