Lite söndagsmys

På eftermiddagen så gick jag över till dotra och familj för att umgås en stund. Barnen blev  sååå glada när dom såg mig, det känns så gott i mitt hjärta. Hugo ville genast att vi skulle spela hockey, Hailey var med en stund sen började hon busa istället. Hon tog sin mammas lykta, sa hejdå och gick iväg hahahaha lilla toka. Vi åt lite tacos och bägge barnen åt mycket och med god aptit oxå! Till dessert åt barnen och jag clementin. Jag bokade en date med Hugo och han blev jätteglad och sprang genast till sina föräldrar och berättade vad vi skulle göra. Så liten och så förståndig kille <3.Vi ville alla titta på när Dotra gjorde kaffe till oss på sin nya maskin. Jag fick en koffeinfri latte, supergod! Man smakade att det är jättegoda bönor! Liten och nätt var maskinen oxå! Hugo skakar rumpan med Bolibompadraken

Hailey rymmer med ljuslyktan <3

Kramar

Malmö Redhawks – Brynäs

Peter köper 6 för 100 kronor 😉 

Igår kom Brynäs på besök och jag hoppades på en vinst för oss även denna gång vi mötte dom. Brynäs gjorde första målet men vi kvitterade max 2 minuter senare och det var skönt! I slutet av andra perioden så hade vi hur många målchanser som helst och publiken lät hela tiden: wooow, naaaj, ojojoj så nära!! Vi gjorde 2 mål till och våra målskyttar denna kväll blev; Forsberg, Storm och Olsson! Gunnarsson stod i målet och han verkade het! Nu åker vi till Brynäs hemmaarena på lördag och jag ser gärna att vi vinner även då :).

    Jag lyckades fånga ett utav våra mål på bild! Pucken ligger så snyggt i målet. Kramar

Lördag med lilla familjen

Hugo hjälper Sandra uppför trappan – drar i hennes tröja 

Dotra och jag körde iväg till Mobilia för att handla, vi lyckades fylla bilen med diverse bra fynd, både i matväg och annat. Lindex bjöd barnen på vars en Bamsetidning och Bamsedricka, det blev uppskattat och drycken gick ner i ett nafs. Sen begav vi oss hem till dom för att äta middag tillsammans. 10 minuter efter vi kom hem så kom Nichlas oxå hem och barnen blev som galna! Dom satt som klisterlappar på honom resten av kvällen och det var bara han som dom ville göra allt med … han var saknad under sin roadtrip.

Vi såg Malmö – Skellefteå på TV, blev förlust tyvärr.

Kramar

Skridskoskola 

Ja, alltså det var inte jag som gick på skridskoskola idag även om jag oxå hade behövt det! Utan det var Hugo som har börjat på skridskoskola och idag var det dax för träning. Tänk, dom små knattarna har redan träning 2 dagar i veckan men det krävs kanske om man kanske ska lyckas i denna sport. Hugo är bättre både på att stå och ta sig fram på isen än jag någonsin varit, jag släppte aldrig sargen! Det var så kul att se honom därute, han kämpar på och kör på i 180 tills all energi plötsligt tar slut.

Viggo och Hugo – vänner även på förskolan.

Lillasyster sysselsätter sig med att klättra lite

Ska koppla fast kaninen i vagnen

Kramar

Lomma beach

Dotra kom på idén att köra till Lomma Beach för att ta en promenad på stranden. Men när vi kom dit och hade parkerat så ändrade hon sig, hon hade inte tagit med regnet i planeringen. Så helt plötsligt tyckte hon att det var en urkass idé! Vem promenerar på stranden i ösregn liksom?? Så vi åt vårt mellis i bilen, på parkeringen, på Lomma Beach och sen körde vi hem igen. Men vi fick sett några mastar på några båtar, några sanddynor och så körde vi på strandpromenaden 🙂

Brandman Hailey

Väl hemma igen i värmen så började Sandra och Nichlas med att laga middagen, jättegoda fiskburgare och sötpotatispommes, medans jag lekte med Hugo och Hailey. Barnen och jag hann med att lägga pussel, leka brandman, rita och spela hockey, innan maten var klar. Efter maten så badade jag Hailey och hon passade på att skvätta ner mig så jag var nästan lika blöt som hon var. Vi var lagom färdiga med badet när dotra och Hugo kom hem med lördagsgodiset, så då hade vi alla en mysstund i soffan.

Kramar

Kvällspromenad 

Jag kände mig rastlös så jag hämtade barnbarnen och tog ut dom på en kvällspromenad. Det blev en runda till och i Pildammsparken, Barnens trädgård, en tur runt dammen och så en liten stunds lek på Stock o Sten, totalt en och en halv timme var vi ute. Det var himla mysigt och vi snickesnackade om allt möjligt såsom att kastanjeträden är på G, vi såg dom hänga där högt uppe i träden, vi var oxå ganska säkra på att polishelikoptern flög där uppe för att det varit MFF-match. Vi snackade även om att hösten är på G då löven börjar falla ner till marken och att solen var på väg att gå o lägga sig då månen kommit fram. Det är underbart att höra hur Hugo resonerar om saker, Hailey säger inte så himla mycket än MEN hon lyssnar och verkar hålla med oss emellanåt :).

Kramar

Hämtar Hugo 

Jag följde med dotra och Hailey till förskolan för att hämta Hugo idag. Hans sista dag denna veckan och den sista som jag kunde innan jag börjar arbeta igen. Han blev sååå glad över att jag var med .. när han fick syn på mig så fick jag en stor kram och jag hörde hör hur personalen sa awww i bakgrunden! Hailey känner sig inte särskilt främmande där, följer efter och pratar gärna med folk! Verkar lovande då hennes inskolning börjar på måndag, jag håller tummar och tår för att det ska gå bra för henne!

Kramar

Barnvakt 

Jag har precis haft 24 timmar med mina små hjärtan. Man får så många härliga skratt tillsammans med dom, det händer något roligt nästan hela tiden! Men det går oxå i ett hela tiden och det är inte alltid dom springer åt samma håll. En tror att han är vuxen och att han numera kan göra allt själv och den andra tror att hon kan lika mycket som han … det kan bli rätt kaotiskt emellanåt. Hailey såg även till att jag hade något att göra inatt, lilla tokan! Hon borde verkligen behöva sömnen .. efter allt det springandet hon gör varje dag.

Hailey gör lite kvällsyoga

Hailey slocknade själv i sin säng efter 10 minuters snickesnackande med sig själv. När hon sov så läste Hugo och jag en bok, sen sa jag godnatt och innan jag hann släcka lampan så sov han – dom e så duktiga <3. Världens bästa ungar!

Idag var vi oxå nere på gården ett par timma. Det kördes med bilar och när man väl fann en parkeringsplats så parkerades dom oxå sida vid sida. Sen spelade vi även lite hockey, vi var alla i samma lag och när vi gjorde mål så skrek att MÅL och höjde armarna till skyn. Sen skulle vi ALLA göra en gruppkram, det gör man när man gör mål, sa Hugo.

Mycket viktigt att man parkerar rätt

Hugo gör mål och Hailey skriker MÅL och höjer på armarna <3

Kramar

Morgongäster

Så kom augusti månad, redan! Och vem kom oxå? Vem ringde på dörren imorse och goa o glada står där utanför med en latte i handen till mig, om inte dessa små liven med sin mamma! Mina bästa! Dom hade tagit sig ut på en morgonpromenad och kom på hur man bäst väcker sin mormor/mamma – man kommer med kaffe! Dom små fixade lite med cd-spelare, nycklar, piratskepp och en nagelfil medan deras mamma och jag kunde snacka lite. Mysigt uppvaknande!

Kramar

Lugn dag

Idag mörklades de grå på huvudet! Dom blir fler och fler och fler så jag kan bara konstatera att jag komma bli en gråhårig tant om några år. Inget fel med att vara gråhårig MEN jag vill inte vara det än. När jag är äldre och sitter på hemmet är det ok men inte nu. Jag cyklade sen till dotra och barnbarn. Vi åt lite mellis och gick sen till lekparken ett par timmar. Efter det så åt vi även middag tillsammans. Jag fick kämpa som ett gehu för att Hailey inte skulle somna innan maten! Hon kan lägga sig till rätta var som och sen somna, helt otrolig på det! Så jag fick hålla världens cirkus och försöka komma på allt möjligt att göra för att hålla henne vaken – jag lyckades och hon hann även bada och äta kvällsmål innan hon slocknade. Heja mig 🙂

Lilla MyKramar