Hemmasöndag 

Jag har en grön nöjd växt i köksfönstret. Den blommar just nu i stora klasar, jättefina! Dom liknar porslinsblommor men jag tror blomman är nån sorts fikus?!? Jag hade glömt hur dom doftar när dom blommar! SÅ STARKT och fränt så man får ha öppna fönster överallt för att huvudtaget kunna andas.

Söndagsnöjet idag, tvätt i mängder och en massa olika maskiner! Alla dom vanliga maskinerna så klart, dom är alltid minst 4 stycken. Sen så tvättades tyget från balkongen upp och alla städtrasorna koktes. Men nu är allt rent och fräscht!

Gjorde lite kvällssnack; sötpotatis med salt, cayennyeppar, agave och pumpakärnor på

Kramar

Härliga svenska äpplen

Nu finna det så härliga svenska äpplen i butikerna! Min favorit är Discovery, jag gillar deras krispighet och så är dom lite sura som jag gillar. När jag delar dom så är vissa så himla vackra inuti! Det röda från skalet går in i köttet. På något sätt så känns det mindre besprutat och mer äkta när dom ser ut så här. Ingen aning om det är så men dom ger mig den känslan.

Så fort jag kom hem från jobbet idag så började jag röja på balkongen. Jag plockade ner vindskydden som jag satt upp under sommarsäsongen, man vill ju inte att stormen som ska komma får tag i dom och flyger iväg med hela rasket! Dom har ju gett oss en klass 1 varning så det gäller att hålla i hatten!

Kramar

Glasklart

Idag blev det en lugn hemmafixardag. Startade med att öppna upp balkongdörren på vid gavel och släppte in den sköna höstluften utifrån. Sen plockade jag undan tvätten från i fredagskväll, jag putsade alla fönster – det var ett tag sen – men nu är alla glasklara igen! Blommorna blev vattnade om ompysslade och jag rensade även bland pelargonerna på balkongen – dom mår fortfarande bra! Jag rensade i posthögen, det blev en hel del sopor! Golvet fick sig en dammsugning, filtar och mattor blev skakade ute på balkongen och köket blev polerat! Hela huset doftar rent nu! Jag har tom hunnit med att fixa lite med mig själv, det har blivit ett fotbad, pedikyr och manikyr. Kramar

Sjuk

Vackra blommor i rabatten 

Det är så himla tråkigt att tillbringa helgen på soffan/i sängen! MEN när kollegor arbetar när dom är sjuka SÅ blir jag så klart oxå kass .. bara det att mitt kommer till ledigheten. Det är tråkigt när folk inte blir hemma när dom är sjuka! I fredags vaknade jag med halsont och för varje timme som gick så blev jag kassare och kassare. När jag kom hem så tog jag piller och sen har jag legat sen dess!! Halsont, frysningar, hosta, huvudvärk och så en snorig näsa har gjort mig helt utslagen!

Igår såg jag filmen Lion – helt klart sevärd! Verklighetsbaserad.Kramar

Nya bänkskivor 

Bilder innan jag tar itu med att göra om dom – brun/beige trä.

Jag valde ingen marmor även om jag tycker det är snyggt MEN det passar inte in här hos mig. Det blev detta istället, nåt granit/sten-aktigt. Det har många grå nyanser och så några stänk av en beige färg som uppfattas vara lite guldig i sin ton. Jag tycker detta gjorde sig alldeles perfekt i mitt kök och jag blev helnöjd! Nu har köket fått sig ett riktigt lyft!

Kramar

Brand 

Vilken start på dagen! Det brann i garaget mitt över mig! Brandbilar, poliser och ambulans kom och så en fotograf för nån tidning, han var där nästan innan räddningspersonalen kom. Trots att jag stängde fönster så kom den otäcka röken in till mig! Jag blev faktiskt illamående och yrslig, jag tog mig ut på andra sidan huset och andades in lite frisk luft! Brandröken från bilar och annat skit som finns i ett garage är inte att leka med!

Kramar

Köket efter ommålning 

Morgendis heter den gråa nyansen 

Tada!! Köket är nu så ljust så jag behöver nästan ha solglasögon på mig när jag går ut där. Det är så stor skillnad och jag har nästan svårt att ta in det hela. Köket upplevs faktiskt även större nu och det var ju mycket därför jag ville måla om. Nu kan man använda köket för ljusterapi 😉 , innan var det så mörkt så man blev nästan deppig där ute.

Bänkskivan som syns på bilden här ska få ett upplyft oxå. Jag ska köpa ”klisterpapper” och ändra färg även där! Jag funderar på om det ska bli vit/grå marmor eller granit (grå/svart spräcklig). Jag tror att om jag väljer marmorn så blir det rätt kallt i köket och det vill jag inte … ska nog leta lite inspo innan jag bestämmer mig.

Jag var inne hos grannen och kollade snabbt på hennes nya kök och jag är så glad att jag behöll dessa gamla luckor med handtagen OCH målade om själv och inte fick betala för nytt via MKB!! Mitt känns mera rejält, rustikt och trots ommålningen ändå passande till denna lägenheten och huset.

Kramar

Köket innan målning 

Jag höll på för fulla muggar att skruva av handtagen när jag kom på att jag var ju tvungen att ta före-foton på köket! Så ni inte tror att jag levt utan handtag på vissa skåp och lådor innan ;). Men man ser faktiskt på dessa bilder hur mörkt det var i köket trots att solen sken därute! Det var precis som det bruna svalde allt ljus och när ni får se efter-bilderna så kommer ni att se skillnaden. Jag blir deppig bara jag ser på dessa bilder!

Kramar

Guld

Jag var uppe med tuppen imorse för att börja tvätta. Så fort jag fått i mig frukosten och morgonkaffet, så jag vaknade till!, så började jag att sprutmåla handtagen till luckorna. På insidan tog jag en omgång bara men på utsidan sprutade jag 3 gånger för säkerhetsskull. Vilken skillnad det blev på dom!! Asså tänk vad lite ny färg kan göra!? Jag blev nöjd och så glad att jag vågade sticka ut lite. Handtagen är uppe och det ser riktigt bra ut!! Jo, ni ska få se det MEN jag ska först visa hur det såg ut före och sen för ni se efterbilder. 

Kramar