Lördag med lilla familjen

Hugo hjälper Sandra uppför trappan – drar i hennes tröja 

Dotra och jag körde iväg till Mobilia för att handla, vi lyckades fylla bilen med diverse bra fynd, både i matväg och annat. Lindex bjöd barnen på vars en Bamsetidning och Bamsedricka, det blev uppskattat och drycken gick ner i ett nafs. Sen begav vi oss hem till dom för att äta middag tillsammans. 10 minuter efter vi kom hem så kom Nichlas oxå hem och barnen blev som galna! Dom satt som klisterlappar på honom resten av kvällen och det var bara han som dom ville göra allt med … han var saknad under sin roadtrip.

Vi såg Malmö – Skellefteå på TV, blev förlust tyvärr.

Kramar

8 grader och vi fikade utomhus

Det var en jättefin höstdag idag OM det bara hade blåst lite mindre! Med bara 8 grader ute så kändes det betydligt kallare när man varit ute i 2 timmar. Vi försökte värma oss lite på slottsträdgårdens café med varm choklad, te och filtar, det funkade en stund men sen fick vi börja promenera igen för att få upp värmen ytterligare. Men det var skönt att vara ute en sån här fin höstdag, solen sken och förutom blåsten så var det himla mysigt.

Det var pumpahelg på slottsträdgårdens café, man kunde provsmaka pumpor, köpa pumpor – både ätbara och dom som var endast för dekoration. Inne på fiket så serverades det även pumparätter, tex smörrebröd med pumpa på. Mycket trevligt ordnat!

Vi tävlade om chansen att vinna en handkarvad pumpa gjord utav nån konstnär

Kramar

Låång torsdag

Höst ute

Lång och intensiv dag på jobbet idag för mig, jag började tidigt och var ensam i receptionen fram till lunchen och jag blev fullständigt nerringd om allt möjligt. Efter lunchen så fortsatte det likadant så kl 15 när telefonen stängde var jag helt slut i huvet! Och på toppen av allt så skulle jag arbeta en timme extra idag tjoho! Maja var nog oxå lite trött för ett tu tre så hade hon en gardin över huvudet 🙂

Efter jobbet så begav jag mig hem till dotra och barnbarn. Vi åt middag tillsammans, barnen och jag spelade hockey en stund sen blev det en snabbdusch innan vi mös en stund i soffan och tittade lite på första perioden av hockeymatchen Växjö – Malmö. Den slutade för övrigt med vinst för Malmö, äntligen!!

Kramar

Rosa vattentorn

Så här vackert var vattentornet häromkvällen. Mörkret hade inte hunnit komma helt utan himlen var ljusblå och vissa moln var fluffiga och riktigt vita. Det såg lite overkligt ut, nästan som en målad bild. Vattentornet brukar vara rosa under oktobermånad, då vi tänker lite extra på att samla in pengar till cancer. Denna byggnad har blivit lite som Eiffeltornet i Paris och Empire State Building i New York är – dom får alla 3 olika färg på sin belysning beroende på vad som ska ”firas”. Det kunde kanske varit något för Turning Torso oxå, den är ju så hög så fler i stan hade kunnat se det, kanske tom Köpenhamn hade skymtat den.

Kramar

Kvällspromenad 

Jag kände mig rastlös så jag hämtade barnbarnen och tog ut dom på en kvällspromenad. Det blev en runda till och i Pildammsparken, Barnens trädgård, en tur runt dammen och så en liten stunds lek på Stock o Sten, totalt en och en halv timme var vi ute. Det var himla mysigt och vi snickesnackade om allt möjligt såsom att kastanjeträden är på G, vi såg dom hänga där högt uppe i träden, vi var oxå ganska säkra på att polishelikoptern flög där uppe för att det varit MFF-match. Vi snackade även om att hösten är på G då löven börjar falla ner till marken och att solen var på väg att gå o lägga sig då månen kommit fram. Det är underbart att höra hur Hugo resonerar om saker, Hailey säger inte så himla mycket än MEN hon lyssnar och verkar hålla med oss emellanåt :).

Kramar

Promenad i Kungsparken och Slottsparken

Jag drog med dotra och barnbarn ut på en promenad i ett par utav stadens parker. Det var så fint väder och jag ville inte sitta inne fler dagar! Vi tradade genom Kungsparken och hamnade sen i Slottsparken och som avslutning så gungade vi en stund på lekplatsen som ligger bredvid biblioteket. Totalt var vi ute 2 och en halv timme, det var riktigt skönt!

Vi såg ett brudpar som fotograferades och en brudgum som väntade på sin brud inför en fotografering – dom hade fint väder!

Sommarängskänsla

Slottsträdgården – många fina och konstiga blomster

Slotträdgårdens café

Väl hemma igen så lekte jag och barnbarnen på Haileys rum medans dotra fixade lite middag, tacos blev det! Sen fick barnen lite lördagsgott och dom satt som 2 ljus i soffan medans dom käkade det, Hugo sitt plockgodis och Hailey sina ostbågar.

Kramar

Leverans från Hemtex

Jag passade på att göra ett ärenden på lunchen idag. Jag cyklade och hämtade ut mina varor från Hemtex i en Hemtex butik, då får man gratis frakt :). Det har varit lite lång väntan på det dock! Jag beställde den 22/7 och det anlände den 14/8!! Dom hade haft lite problem med sin transportör: Schenker! Men jag fick 50 kronor av Hemtex för väntan .. ett litet plåster på såret. Vad jag köpt? Jo, det är plastmattor, bra att ha i kök.

Till eftermiddagskaffet så fick jag verkligen kämpa mot att ta en bit utav tårtorna som Ulla bjöd på. Oj oj vad den med mörk choklad så god ut! Inuti var det en chokladmousse … åh va den såg god ut!! Men jag stod emot!

Dessa svart strån finns bakom akuten

Kramar

Familjekväll i Pildammsparken

Systra och jag kom på idén om en familjeträff i Pildammsparken och idag var det dax. Vi hade tur med vädret och att ALLA kunde komma! Man hade egen picknickkorg med sig och sen hade man med sig något kul att pyssla med utomhus. Det blev lite fotboll, badminton, kubb, såpbubblor och plockepinn och vi hann med allt! Jag hade himla trevligt och jag tror faktiskt att alla tyckte det var trevligt och kul att umgås så här. Oxå kul att vi var 4 generationer som kunde ha roligt tillsammans och att kunna vara ute tillsammans en sån här mysig sommarkväll. Jag vill redan göra en repris på denna kväll nästa sommar!

Kramar

Diggilo 2017

Vi kom till Svaneholm slott i god tid, vi satt kvar i bilen och åt vår picknick. Sen bytte vi om till gummistövlar och tradade in till våra platser på parkett. En diggilofilt låg och väntade på oss, riktigt skönt att sitta på den och kunna behålla värmen! Precis en kvart innan showen så öppnade himlen sig och regnet öste ner OCH det var blixtar och dunder mycket nära! Men det hann precis sluta innan showen började! Och vilken show sen! Det var fullt ös från början till slut! Underbara David Lindgren, roliga Özz, proffsiga Charlotte och Jessica, ”mannen med rösten”-Tommy, studsande Andreas, piggelinen Victoria, begåvade Bruno och så duktiga Robin Bengtsson.

Här kommer en bildkavalkad utav vår kväll!

Kramar

Eriksgården och sen minigolf

Idag körde vi till Eriksgården, nära Sjöbo. Där kunde man äta bärbuffé och det lät himla smarrigt tyckte vi, vi alla älskar ju bär! Ca 50 minuter tog det att köra dit. Det var ett stort ställe/gård! Dom hade lekplats, gårdsbutik, café, hästridning, bärplockning och säkert något mer som jag har glömt. Detta stället är helt klart värt ett besök! Stora fina och goda bär, glass, grädde, chokladsåser, maränger, sylt, nötkross, kokosflingor och så till slut helt sagolikt goda hemmagjorda flarn.

Hugo kunde gå själv och hämta <3

Efteråt så körde vi till Orbackens camping, 8 minuter från Eriksgården, för att spela lite minigolf, minigolf är ett måste på semestern! Campingområdet var ett himla mysigt ställe! Det låg väl undangömt och hade helt underbar utsikt! Det blev inte min bästa golfrunda DÄREMOT så var Hugo en jäkel på detta! Han gjorde bla 2 hole-in-one och han tyckte det var så kul att spela! Vi hade en underbar dag och hade turen att få ett soligt väder oxå!

Kramar