Lugn söndag

Wow .. det hade kommit snö inatt, säkert 20 flingor totalt ;). Ja inte var det mycket att skryta med men nu har vi oxå snö här nere. Jag började dagen med att handla lite mat, det har varit tomt i kylen ett tag nu. Hemma igen så färgade jag de grå! Dom hade börjat ta över fullständigt och det kan jag ju inte tillåta! 

Idag blev det Thaigryta till middag, en utav mina absoluta favoriträtter! Den ser inte mycket ut för världen MEN är så god och så lätt att göra! Och det bästa är att det räcker till morgondagens middag oxå!

Kramar

Solnedgång

Det var en vacker solnedgång när jag kom ut från jobbet idag!  Men den varar inte särskilt länge, solen går ner så snabbt, jag hinner knappt hem förrän den är nere och det är helt mörkt. Tur att vi har fått upp lite extra belysning lite här och där som kan lysa upp lite extra.  Det är sååå mörkt, nästan så jag önskar att det låg snö på marken så det blev ljusare. Men då ska den oxå ligga snyggt och hårt och inte bli till slask så fort man tittar på den. 

Kramar

Välkommen december

Så var december månad här och nu är det countdown till julafton. Men det är lite mer jag ska hinna med innan den stora dagen är här. Förutom det vanliga livet såsom att jobba mm så är det en del inbokat i min kalender. Det ska julpysslas med familjen, frisören är bokad, ett besök på VC ska avverkas, lucia ska firas, några hockeymatcher spelas oxå här hemma innan julafton, jag är bjuden på en inflyttningsfest, oxå ska vi ha en personalfest på jobb, ett tandläkarbesök är oxå inbokat MEN DET kan jag kanske skjuta upp lite!? Som vanligt känns det som att december är alldeles FÖR kort!! Men jag ska kavla upp ärmarna och göra mitt bästa! Så välkommen december, nu kör vi!! 

Kramar

Lördag med lilla familjen

Hugo hjälper Sandra uppför trappan – drar i hennes tröja 

Dotra och jag körde iväg till Mobilia för att handla, vi lyckades fylla bilen med diverse bra fynd, både i matväg och annat. Lindex bjöd barnen på vars en Bamsetidning och Bamsedricka, det blev uppskattat och drycken gick ner i ett nafs. Sen begav vi oss hem till dom för att äta middag tillsammans. 10 minuter efter vi kom hem så kom Nichlas oxå hem och barnen blev som galna! Dom satt som klisterlappar på honom resten av kvällen och det var bara han som dom ville göra allt med … han var saknad under sin roadtrip.

Vi såg Malmö – Skellefteå på TV, blev förlust tyvärr.

Kramar

8 grader och vi fikade utomhus

Det var en jättefin höstdag idag OM det bara hade blåst lite mindre! Med bara 8 grader ute så kändes det betydligt kallare när man varit ute i 2 timmar. Vi försökte värma oss lite på slottsträdgårdens café med varm choklad, te och filtar, det funkade en stund men sen fick vi börja promenera igen för att få upp värmen ytterligare. Men det var skönt att vara ute en sån här fin höstdag, solen sken och förutom blåsten så var det himla mysigt.

Det var pumpahelg på slottsträdgårdens café, man kunde provsmaka pumpor, köpa pumpor – både ätbara och dom som var endast för dekoration. Inne på fiket så serverades det även pumparätter, tex smörrebröd med pumpa på. Mycket trevligt ordnat!

Vi tävlade om chansen att vinna en handkarvad pumpa gjord utav nån konstnär

Kramar

Låång torsdag

Höst ute

Lång och intensiv dag på jobbet idag för mig, jag började tidigt och var ensam i receptionen fram till lunchen och jag blev fullständigt nerringd om allt möjligt. Efter lunchen så fortsatte det likadant så kl 15 när telefonen stängde var jag helt slut i huvet! Och på toppen av allt så skulle jag arbeta en timme extra idag tjoho! Maja var nog oxå lite trött för ett tu tre så hade hon en gardin över huvudet 🙂

Efter jobbet så begav jag mig hem till dotra och barnbarn. Vi åt middag tillsammans, barnen och jag spelade hockey en stund sen blev det en snabbdusch innan vi mös en stund i soffan och tittade lite på första perioden av hockeymatchen Växjö – Malmö. Den slutade för övrigt med vinst för Malmö, äntligen!!

Kramar

Rosa vattentorn

Så här vackert var vattentornet häromkvällen. Mörkret hade inte hunnit komma helt utan himlen var ljusblå och vissa moln var fluffiga och riktigt vita. Det såg lite overkligt ut, nästan som en målad bild. Vattentornet brukar vara rosa under oktobermånad, då vi tänker lite extra på att samla in pengar till cancer. Denna byggnad har blivit lite som Eiffeltornet i Paris och Empire State Building i New York är – dom får alla 3 olika färg på sin belysning beroende på vad som ska ”firas”. Det kunde kanske varit något för Turning Torso oxå, den är ju så hög så fler i stan hade kunnat se det, kanske tom Köpenhamn hade skymtat den.

Kramar

Kvällspromenad 

Jag kände mig rastlös så jag hämtade barnbarnen och tog ut dom på en kvällspromenad. Det blev en runda till och i Pildammsparken, Barnens trädgård, en tur runt dammen och så en liten stunds lek på Stock o Sten, totalt en och en halv timme var vi ute. Det var himla mysigt och vi snickesnackade om allt möjligt såsom att kastanjeträden är på G, vi såg dom hänga där högt uppe i träden, vi var oxå ganska säkra på att polishelikoptern flög där uppe för att det varit MFF-match. Vi snackade även om att hösten är på G då löven börjar falla ner till marken och att solen var på väg att gå o lägga sig då månen kommit fram. Det är underbart att höra hur Hugo resonerar om saker, Hailey säger inte så himla mycket än MEN hon lyssnar och verkar hålla med oss emellanåt :).

Kramar

Promenad i Kungsparken och Slottsparken

Jag drog med dotra och barnbarn ut på en promenad i ett par utav stadens parker. Det var så fint väder och jag ville inte sitta inne fler dagar! Vi tradade genom Kungsparken och hamnade sen i Slottsparken och som avslutning så gungade vi en stund på lekplatsen som ligger bredvid biblioteket. Totalt var vi ute 2 och en halv timme, det var riktigt skönt!

Vi såg ett brudpar som fotograferades och en brudgum som väntade på sin brud inför en fotografering – dom hade fint väder!

Sommarängskänsla

Slottsträdgården – många fina och konstiga blomster

Slotträdgårdens café

Väl hemma igen så lekte jag och barnbarnen på Haileys rum medans dotra fixade lite middag, tacos blev det! Sen fick barnen lite lördagsgott och dom satt som 2 ljus i soffan medans dom käkade det, Hugo sitt plockgodis och Hailey sina ostbågar.

Kramar

Leverans från Hemtex

Jag passade på att göra ett ärenden på lunchen idag. Jag cyklade och hämtade ut mina varor från Hemtex i en Hemtex butik, då får man gratis frakt :). Det har varit lite lång väntan på det dock! Jag beställde den 22/7 och det anlände den 14/8!! Dom hade haft lite problem med sin transportör: Schenker! Men jag fick 50 kronor av Hemtex för väntan .. ett litet plåster på såret. Vad jag köpt? Jo, det är plastmattor, bra att ha i kök.

Till eftermiddagskaffet så fick jag verkligen kämpa mot att ta en bit utav tårtorna som Ulla bjöd på. Oj oj vad den med mörk choklad så god ut! Inuti var det en chokladmousse … åh va den såg god ut!! Men jag stod emot!

Dessa svart strån finns bakom akuten

Kramar