Halvkass

Plockade med mig blommor hem igår under promenaden

Jag hatar när jag sover som en pissepotta och inatt var en sån natt!  Till råga på det så vaknade jag med en känsla i kroppen utav att nån sorts sjuka är på G. Men jag bet ihop och preparerade mig med värktabletter och begav mig till jobbet. Där hörde jag att andra var sjuka och att andra oxå kände sig sjuka så kanske inte konstigt att jag känner mig något kass. Seg som jag är så ställde jag upp och jobbade längre idag den ordinarie var hemma i sjuka. Får se vilken riktning sjukan tar sig, jag vill verkligen inte bli sängliggandes! Kramar

En bättre tisdag

Idag fick optikern sig en känga, jag hade tänkt mycket fram och tillbaka MEN NÄ hon skulle veta vad hon gjort. Jag fick aldrig pratat med henne utan det var en vänlig själ som hjälpte mig. Vårt samtal resulterade i en ny synundersökning med en annan optiker och ett par nya glasögon till halva priset! Man ska inte acceptera dåliga saker!

Jag styrde receptionen ensam hela förmiddagen. Jag hade fullt upp hela tiden MEN jag klarade det galant, om jag får säga det själv. Jag gillar att vara där ensam och ha koll på hela läget MEN det var oxå skönt när de 3 andra stolarna blev tillsatta på eftermiddagen och jag kunde överlämna lite arbete till dom kollegorna.

När Hemköp sen kom med min varuleverans så fick jag en bukett röda rosor i gåva. Det kändes lite som en ”tack för ett bra jobb, bra att du stod på dig, tack för att du handlar hos oss”-bukett. Jag tyckte det var himla trevligt att få och det piggade upp ytterligare.

Kramar

 

Hemmasöndag 

Jag har en grön nöjd växt i köksfönstret. Den blommar just nu i stora klasar, jättefina! Dom liknar porslinsblommor men jag tror blomman är nån sorts fikus?!? Jag hade glömt hur dom doftar när dom blommar! SÅ STARKT och fränt så man får ha öppna fönster överallt för att huvudtaget kunna andas.

Söndagsnöjet idag, tvätt i mängder och en massa olika maskiner! Alla dom vanliga maskinerna så klart, dom är alltid minst 4 stycken. Sen så tvättades tyget från balkongen upp och alla städtrasorna koktes. Men nu är allt rent och fräscht!

Gjorde lite kvällssnack; sötpotatis med salt, cayennyeppar, agave och pumpakärnor på

Kramar

Sjuk

Vackra blommor i rabatten 

Det är så himla tråkigt att tillbringa helgen på soffan/i sängen! MEN när kollegor arbetar när dom är sjuka SÅ blir jag så klart oxå kass .. bara det att mitt kommer till ledigheten. Det är tråkigt när folk inte blir hemma när dom är sjuka! I fredags vaknade jag med halsont och för varje timme som gick så blev jag kassare och kassare. När jag kom hem så tog jag piller och sen har jag legat sen dess!! Halsont, frysningar, hosta, huvudvärk och så en snorig näsa har gjort mig helt utslagen!

Igår såg jag filmen Lion – helt klart sevärd! Verklighetsbaserad.Kramar

Promenad i Kungsparken och Slottsparken

Jag drog med dotra och barnbarn ut på en promenad i ett par utav stadens parker. Det var så fint väder och jag ville inte sitta inne fler dagar! Vi tradade genom Kungsparken och hamnade sen i Slottsparken och som avslutning så gungade vi en stund på lekplatsen som ligger bredvid biblioteket. Totalt var vi ute 2 och en halv timme, det var riktigt skönt!

Vi såg ett brudpar som fotograferades och en brudgum som väntade på sin brud inför en fotografering – dom hade fint väder!

Sommarängskänsla

Slottsträdgården – många fina och konstiga blomster

Slotträdgårdens café

Väl hemma igen så lekte jag och barnbarnen på Haileys rum medans dotra fixade lite middag, tacos blev det! Sen fick barnen lite lördagsgott och dom satt som 2 ljus i soffan medans dom käkade det, Hugo sitt plockgodis och Hailey sina ostbågar.

Kramar

Sommardukning

Att duka fint är halva nöjet när man ska äta. Senast jag la lite energi på dukningen var en jul, då får man ju använda helt andra saker än man kan nu. Tex ta en dag som imorgon när det är midsommar, då är det extra kul att försöka få det att se riktigt somrigt ut. Denna årstiden  är det ju perfekt att duka med sommarblommor, gröna blad och kanske lite bär. Vissa har ju till och med fördelen med att kunna gå ut i sin egna trädgård och plocka fina blommor, kvistar, stenar mm. Det allra senaste just nu i serveringsväg verkar vara att lägga upp mat på stora skärbrädor/fat och brickor som man sen plockar hej vilt ifrån. Det kan oxå se trevligt ut men man får ju ha koll på så att alla tål allt man lägger upp där då. Jag tycker att man gärna kan lägga lite kärlek på dukningen, är mycket välkomnande och man äter ju med ögonen oxå  … ät dock inte dekorationen, det kan gå illa 😉Kramar

Hämta Hugo

Vad är detta för en spretig sak??Lillasyster Hailey i hissen – redo för att gå och hämta Hugo. Jag behövde få lite frisk luft så jag följde med när dotra skulle hämta världens bästa kille på förskolan. Efter hämtningen så tradade vi in på en gård så dom kunde få  leka av sig lite. Och jag passade på att fotografera växtligheten där. Nåt va vitt, nåt va gult och nåt va spretigt! Jag har ingen aning om vad dom heter! Lite kyliga vindar idag – långärmat behövdes!Kramar

Fick Kalla 

Dotra tittade förbi och lämnade en fin Kalla och alla tillbehören så att jag kan göra en god bagels. Kallan är läckert Bordeauxfärgad, jag hoppas kunna få denna till överleva längre än mina tidigare Kallor! För mig är den relativt svårskött, men nu har denna fått en solig/halvsolig plats och jag hoppas det är en bra början.Kramar

Blommar just nu

Vi har så fina Rhodendendronbuskar i rabatten utanför vårt hus och alla blommar i olika färger. Där är 5 olika färger, flera är för mig rätt ovanliga. Just nu så går alla blommande blommor i rosa/lila/vita nyanser – så fint!Vi har även denna lila boll i rabatten. Så ståtlig på sin långa stjälk, utan några som helst blad, så sticker den högt upp över alla andra buskar och blommor. Jag var nyfiken på vad den heter, för den påminner och gräslöks men är betydligt större. Så jag googlade: får jag presentera: Kirgislök eller Jättelök, som jag nog kommer att komma ihåg den som.Kramar