Snurrig torsdag

Utsikt från jobb … hösten håller på att ta över i Pildammsparken.

Oj oj oj vilken tuff dag idag på jobb. Det var så det snurrade rejält i huvet på mig dom sista 2 timmarna! Så skönt att det är fredag imorgon och jag hoppas helgen kommer bli lång! Jag hann i stort sett bara hem från jobb då dotra ringde och jag fick rycka ut och vara stöd till henne när hon drabbades av migränanfall. Ensam hemma med 2 små då gubben e på jobb och migrän är ingen bra kombo. Migrän är inte kompatibelt med något iof. Där vimsade vi 2 virrpannor runt och försökte sköta ruljansen med mat, barn, bad och läggning, jag tror tom jag var iväg och köpte nappar. MEN jag är inte så säker på att barnen märkte nån större skillnad mot hur vi brukar vara hahaha.

Kramar

SHL-premiär och derby

Höstfina barnbarn på väg till match

Så var det dax för SHL-premiär och det var på hemmaplan mot Rögle, alltså ett derby. Mer än halva släkten var på plats för att se denna match och försöka hjälpa Malmö till seger. Nästan 10.000 var vi i publiken dagen till ära. Trodde faktiskt att det skulle vara fullsatt men det var det inte. Malmö spelade bara bättre och bättre ju längre matchen pågick och Rögle hade inte en chans att hänga med i vårt tempo. Matchen slutade 5-0 till oss!! Något som är kul att se i år är att vi har många målskyttar så motståndarna vet aldrig vem som laddar för skott. Det känns lovande för oss denna säsongen och kan bli tufft för våra motståndare. Läget i tabellen just nu är vi på första plats med 3 poäng och 5 i målskillnad – precis som i fjor … bra början åter igen!

Nichlas arbetade hårt framför mål i 5 mot 4 spel

Peter fyllde 4o och Nichlas hade ordnat en klubba med autografer på

Det hade fräschats upp nere i arenan – riktigt mysigt där nere nu

Kramar

Tacofredag

Jag cyklade och handlade lite mat efter dagens arbete. På parkeringen blev jag påmind om SHL-premiären imorgon … huva, jag får fjärilar i magen när jag tänker på det. Vi går ut extra hårt oxå känns det som, med ett derby!

Läskig himmel – man ser verkligen hur blandat vädret är!

Efteråt promenerade jag hem till dotra. Hon var ute på gården med barnen så vi lekte lite där innan vi gick upp för att käka fredagstacos. Jag hade med mig rödvinet och dotra stod för maten. Tacos är nästan aldrig fel! Det blev en mysig avslutning på arbetsveckan.

Det märks att hockeysäsongen är på G – Hugo spelar för fullt igen!

Kramar

Lomma beach

Dotra kom på idén att köra till Lomma Beach för att ta en promenad på stranden. Men när vi kom dit och hade parkerat så ändrade hon sig, hon hade inte tagit med regnet i planeringen. Så helt plötsligt tyckte hon att det var en urkass idé! Vem promenerar på stranden i ösregn liksom?? Så vi åt vårt mellis i bilen, på parkeringen, på Lomma Beach och sen körde vi hem igen. Men vi fick sett några mastar på några båtar, några sanddynor och så körde vi på strandpromenaden 🙂

Brandman Hailey

Väl hemma igen i värmen så började Sandra och Nichlas med att laga middagen, jättegoda fiskburgare och sötpotatispommes, medans jag lekte med Hugo och Hailey. Barnen och jag hann med att lägga pussel, leka brandman, rita och spela hockey, innan maten var klar. Efter maten så badade jag Hailey och hon passade på att skvätta ner mig så jag var nästan lika blöt som hon var. Vi var lagom färdiga med badet när dotra och Hugo kom hem med lördagsgodiset, så då hade vi alla en mysstund i soffan.

Kramar

Vykort från ett hett Grekland

Det är inte ofta man får ett vykort nuförtiden men idag låg det ett i min brevlåda. Vykortet låg med textsidan uppåt så jag läste så klart det först innan jag vände och fick se bilden … Hahahahahaha som jag skrattade när jag såg vad systra valt till mig, den tokan. Vet inte om det säger mest om mig eller henne. Men det piggade upp mig iallafall och det har säkert gett en massa goda skratt på sin väg hit :).

Kramar

Synundersökning och pusselbygge

Glad i hågen begav jag mig till optikern för att göra en synundersökning och för att köpa nya glasögon. Jag är inget stort fan utav den undersökningen, jag tycker att det är så svårt att avgöra vilken av bilderna som är skarpare än den andra! När man sen byter öga och är halvblind utav att den varit i mörker så är det ännu svårare! Men med alla deras apparater så brukar dom ändå komma fram till ett bra resultat. MEN idag blev det ett annat resultat –  inga nya glasögon utan en remis till ögonläkare! Tråkigt! Chockad försökte jag handla mat efteråt det gick sådär, jag kom hem med bara hälften av det jag behövde. 

Lite senare fick jag en betydligt trevligare avslutning på denna tisdag, då jag åt middag med dotra och hennes familj. Vi byggde pussel och Hugo börjar fatta galoppen ordentligt nu hur man ska kolla och leta efter bitar – han är så duktig! Hailey försökte först oxå bygga men sen övergick det till att försöka bända loss det Hugo och jag byggt, lilla busan.

Kvällspromenad 

Jag kände mig rastlös så jag hämtade barnbarnen och tog ut dom på en kvällspromenad. Det blev en runda till och i Pildammsparken, Barnens trädgård, en tur runt dammen och så en liten stunds lek på Stock o Sten, totalt en och en halv timme var vi ute. Det var himla mysigt och vi snickesnackade om allt möjligt såsom att kastanjeträden är på G, vi såg dom hänga där högt uppe i träden, vi var oxå ganska säkra på att polishelikoptern flög där uppe för att det varit MFF-match. Vi snackade även om att hösten är på G då löven börjar falla ner till marken och att solen var på väg att gå o lägga sig då månen kommit fram. Det är underbart att höra hur Hugo resonerar om saker, Hailey säger inte så himla mycket än MEN hon lyssnar och verkar hålla med oss emellanåt :).

Kramar

Promenad i Kungsparken och Slottsparken

Jag drog med dotra och barnbarn ut på en promenad i ett par utav stadens parker. Det var så fint väder och jag ville inte sitta inne fler dagar! Vi tradade genom Kungsparken och hamnade sen i Slottsparken och som avslutning så gungade vi en stund på lekplatsen som ligger bredvid biblioteket. Totalt var vi ute 2 och en halv timme, det var riktigt skönt!

Vi såg ett brudpar som fotograferades och en brudgum som väntade på sin brud inför en fotografering – dom hade fint väder!

Sommarängskänsla

Slottsträdgården – många fina och konstiga blomster

Slotträdgårdens café

Väl hemma igen så lekte jag och barnbarnen på Haileys rum medans dotra fixade lite middag, tacos blev det! Sen fick barnen lite lördagsgott och dom satt som 2 ljus i soffan medans dom käkade det, Hugo sitt plockgodis och Hailey sina ostbågar.

Kramar

Kräftskiva på en måndag

Dotra hade bjudit in till en kräftskiva denna måndag. Vem säger att man måste äta kräftor på helgen? Vi hade alla med oss egna kräftor och dricka, sen bidrog vi alla med lite extra att tugga på, såsom paj, grönsaker, soppa, bröd och frukt. Allt smakade himmelskt och ljuvligt gott! Och det var så himla trevligt och mysigt att träffas så här en måndag, en mycket bra början på veckan. Trevligt initiativ utav bästa dotra!

Kramar

Träningsmatch mellan Malmö och Pantern

Så kom då dagen när det var dax för Malmös första träningsmatch inför den kommande säsongen. Den spelades på gamla isstadion och Pantern stod för motståndet, så det blev faktiskt ett derby! Malmö låg under med 1-3 i tredje perioden men kom ifatt till 3 lika, så matchen gick till förlängning. Men där var det Pantern som fick göra det avgörande målet. Just idag så såg jag ingen i Malmös lag som utmärkte sig särskilt mycket … men dom har ett tag på sig att lära sig ”hitta varandra” innan säsongen sätter igång. Men CHL närmar sig med stormsteg och där vill man ju oxå att det ska gå bra för dom, bara fortsätta träna och kämpa!

Kramar