Tacos, hockey och Mellomys

Idag blev det lite tacos, hockey och mellomys hos dotra och barnbarn. Jag åt tacos som aldrig förr! Men så var jag oxå jättehungrig efter 18 timmar med migrän! Extra skönt att komma till dukat bord då! Efter middagen så blev det lördagsgotter för barnen inne i soffan medans vi såg Malmö slå Karlskrona på bortais! N fick även en poäng för en assist, bra! För övrigt var det en himla snygg passning oxå till Forsberg!

Goda jordgubbar och en latte till efterätt

Sen var det Mellodax! Men alltså vilken cirkus det har blivit! Nu för tiden behöver man inte kunna sjunga! Bara man varit i tv i nåt annat sammanhang så blir man tydligen erbjuden att få sjunga i Mellon. Sen ska man spöka ut sig så mycket som möjligt och gärna ta med sig en trollkarl eller nån som är klädd som en klase druvor på scen! Asså som jag skämdes när Blom försökte ge sig på sång! Det fanns 2 bra låtar och som tur var blev det även dom som gick till finalen! Det är lite tråkigt att dom måste ha så många kassa bidrag i deltävlingarna! Dom fått in ca 2700 bidrag, är dessa verkligen dom bästa?! Snart dax att lägga ner deltävlingarna kanske!?

Kramar

Disney on Ice

Det blir nog min största bildkavalkad någonsin här inne. Igår så var jag på ”Disney on Ice”, senast jag var på det så hette det ”Holiday on Ice” och det var när Sandra var liten, så det är en del år sedan ;). Denna showen innehöll 4 olika Disneyfilmer, det var ”Toys”, ”Sjöjungfrun”, ”Bilar” och så ”Frost”. Det var bra gjort och en bra show! Och så var det så härligt att se Hugos stora ögon under hela föreställningen, han insöp verkligen ALLT!  Kramar

En kväll på Malmö Opera

Det blev en kväll på Malmös vackra opera. Dansteatern gav föreställningen ”The feeling of going”. Jag har sett några föreställningar med dom tidigare men denna innehöll även sång. Moto Boy var bla med och sjöng med ljus stämma. Det var 2 akter a´40 minuter och alla minuterna var kanon och gick jättefort! För mig så påminde denna föreställningen lite om Circe du soleils som jag såg tidigare, mycket rörelse och sång. Denna föreställning fick man nog göra sin egna tolkning av, var det en dröm, en saga, verklighetsflykt eller rentav en verklighet? Man får ju inte fotografera under föreställningen vilket jag tyckte var jättesynd, jag kunde fått magiska bilder. Bilden nedan lånade jag från nätet.

Kramar

Cirque du Soleil – Varekai

En kille och en tjej gick runt i publiken en stund innan showen började och spexade och skojade med publiken. Tur man inte satt där nere, dom blev av med både klockor och kalsonger, fick dansa och bli tafsade på  ….. eller man skulle kanske suttit där ;).

Inledningen var både magiskt, lite scary, vackert och så roligt, så udda något annat jag sett! Under introt så skrattade jag så mycket åt hur dom såg ut, hur dom rörde sig och hur dom lät, dom lät precis som ”Linus på linjen”. Men jag får ju säga att publiken var en stor torrboll … typ bara vi som skrattade. I slutet av showen så vaknade dom dock till liv och kunde tjoa och klappa en del. Det blev tom stående ovationer från dom.

Det var en helt otroligt magisk show! Många gånger satte jag hjärtat i halsgropen! Dom gör detta utan några skyddsnät MEN dom har strategiskt placerat ut medverkande i närheten när någon uppträdde som jag tror var beredda på att agera om något skulle gå fel.

Showens clowner … tjejen var helt underbar, jag kan skratta bara jag tänker på hur hon halkade omkring på scenen hahaha.

Dom uppträder fler dagar här, så har ni möjlighet GÅ OCH SE DEN! Dom är fantastiska och har inte ett ben i kroppen samtidigt som dom är starka som oxar!!

Kramar

På festivalen m systra

Första jobbdagen, den gick ok förutom att efter halva dagen hade jag huvudvärk!? Men efter jobb så var det hem om för att byta om och sen cykla upp till stan för att möta systra. Vi skulle äta något och sen se Håkan Brink i 60-tals tältet. Det blev halloumi-tacos, jag blev lite besviken den såg godare ut än den var. Det var mest bröd och rätt smaklöst. Sen gick vi i sakta mak upp till 60-tals tältet. Vi sprang på Bodil m vänner där och väntetiden till Håkan skulle äntra scenen gick snabbt. MEN så besvikna vi blev! Det var så dåligt ljud så vi trodde först att dom bara satt på en skiva. Man hörde inte ett ord utav vad han sjöng och emellanåt lät det som att dom spelade 2 olika låtar samtidigt!? Och med min korta längd så såg jag honom inte heller – alla är ju längre än mig! Men systra tog ett par bilder så jag fick se honom på det sättet iallafall. Men trots denna besvikelse så fick jag några bra timmar med systra!

Kramar

Malmöfestivalen 

 Malmöfestivalen startade kl 11 idag, halv ett var jag där! Jag började med att köpa en halv ankrulle från Rebells matstånd. Den fick klart godkänt utav mig, gott, mört kött och goda smaker. Sen tittade jag på Hang när hon uppträdde på Gustavscenen. Det var kul att se henne och hon verkade så glad där uppe på scenen. Jag sprang på Julia och Muhammed  – dom var där uppe för att äta en massa god mat, jag tror att dom kommer hitta en del.

VAI – så färglada och med fina Hang i tätten.

Kramar

Diggilo 2017

Vi kom till Svaneholm slott i god tid, vi satt kvar i bilen och åt vår picknick. Sen bytte vi om till gummistövlar och tradade in till våra platser på parkett. En diggilofilt låg och väntade på oss, riktigt skönt att sitta på den och kunna behålla värmen! Precis en kvart innan showen så öppnade himlen sig och regnet öste ner OCH det var blixtar och dunder mycket nära! Men det hann precis sluta innan showen började! Och vilken show sen! Det var fullt ös från början till slut! Underbara David Lindgren, roliga Özz, proffsiga Charlotte och Jessica, ”mannen med rösten”-Tommy, studsande Andreas, piggelinen Victoria, begåvade Bruno och så duktiga Robin Bengtsson.

Här kommer en bildkavalkad utav vår kväll!

Kramar

Laddar för Diggilo

Så är äntligen den torsdagen här då jag ska se Diggilo! Igen, faktiskt. Jag har sett dom en gång tidigare och det kan kanske vara 20 år sedan nu. Det var uppe i Dalarna med min väninna Marie. Den dagen var det varmt och soligt kan jag komma ihåg MEN idag öser regnet ner OCH det ska åska! Det känns lite som min vanliga tur eller otur kanske man ska säga. MEN det ska inte stoppa mig och inte artisterna heller hoppas jag! Fram med tåliga, varma och vattenavvisande kläder och så kör vi! Kanske showen kan spara in lite på sitt egna fyrverkeri ikväll ;). Kramar

RnB out loud 

Kvällen tillbringades i Pildammsparken igen. Idag fick jag sällskap utav dotra och Julia, dom skulle sjunga RnB-allsång :). Även solen tittade fram denna kväll och då kommer det ju oxå automatiskt mer folk. Det blev fullsatt rätt fort och då fick folk bege sig till kullarna för att iallafall få höra vad som skedde på scenen. 2 duktiga dansgrupper uppträdde oxå och jag tror att den yngsta utav dansarna var kanske 7-8 år. Det var svängig musik och en härlig tjej som höll i det hela – en skön kväll.

Kramar

Flamenco i parken

Sommarscen Malmö underhåller oss gratis hela sommaren här i stan. Ikväll var det dax för flamenco! Flamencodrottningen Esperanza Fernández skulle äntra scenen. Hon är romska uppväxt i Sevilla och känd för sin röst … öh den rösten hade jag lite svårt för men tjejen som dansade flamenco och gitarristen var otroligt duktiga bägge två! Dom 2 hade jag kunnat titta och lyssnat på en hel kväll! Gitarristen hade förresten blått hår och så påminde han lite om Per Gessle.

Kramar